2024-09-02
烤鱼加串烧呢几年真系越开越多,两样嘢食都劲惹味,个人对呢类食物真系忍唔到口,钟意食川菜嘅朋友可以一次过满足晒😍 串烧同烧烤堂嘅副线「陀地烧」联乘,价钱亲民贴地,留意大部份串烧都要两串起~▪️重庆麻辣烤鱼$298可以拣清江鱼或者鲈鱼,两款同价,我就拣咗鲈鱼,因为想食啖啖肉😋条鱼炸过再烤,加咗好多芫荽同埋芹菜,又香又辣,闻到个汤底已经知好食。辣度只系拣咗BB辣,已经有出面小辣嘅味道,而且个汤底会越食越辣,所以要慎选‼️食完条鱼仲可以拣配料打埋边炉,超正👍🏻▪️孜然烧鸡翼$16/串同米线舖食𠮶啲味道差唔多,够香,食串烧必点鸡翼🤣▪️烧五花腩$14/串肥瘦适中,上面加咗芝麻同辣椒粉,有啲似七味粉嘅感觉,微辣▪️卤水猪大肠$14/串唔好睇佢个样咁黑,虽然佢炸过,但系其实系卤水色,味道够入味,外层仲几脆▪️孜然蒜蓉豆皮串$12/串见到豆皮串就即刻要叫,入面包住蒜蓉酱汁,食完好想再食,如果入面有葱花仲正▪️陀地烧茄子$32 我超钟意佢哋个烧茄子!蒜蓉够多,唔辣,茄子厚肉,一丝丝扯黎食,入味😚▪️陀地烧生蚝$12/只生蚝价钱抵食,上面铺满蒜蓉同葱,同内地食嘅口味差唔多▪️蒜蓉菜脯元贝$28/只菜脯就唔系好食到,蒜蓉都系
▪️重庆麻辣烤鱼$298
▪️孜然烧鸡翼$16/串
同米线舖食𠮶啲味道差唔多,够香,食串烧必点鸡翼🤣
▪️烧五花腩$14/串
肥瘦适中,上面加咗芝麻同辣椒粉,有啲似七味粉嘅感觉,微辣
▪️卤水猪大肠$14/串
▪️孜然蒜蓉豆皮串$12/串
▪️陀地烧茄子$32
▪️陀地烧生蚝$12/只
生蚝价钱抵食,上面铺满蒜蓉同葱,同内地食嘅口味差唔多
▪️蒜蓉菜脯元贝$28/只
菜脯就唔系好食到,蒜蓉都系好多,正正常常
▪️甜蜜烧菠萝$10/串
▪️炸鱼皮$20
▪️桂花蜜四川冰粉$16
怕辣可以嗌个冰粉,有解辣嘅作用,入面有山楂粒、提子干同花生碎
▪️百香果水果茶$28
咁大杯水果茶都系$28 ,几抵叫,热情果果味较重,偏甜
▪️巨峰可尔必思梳打$28
同样好大杯,提子味偏重,酸酸甜甜