2019-10-23 84 浏览
今次嚟到荃湾食个dinner,朋友有好介绍话有间专食牛扒🥩,咁啱又牛瘾起,所以就决定去食啦😆地点就喺荃湾大会堂后面,望落去人流唔系好多,但间铺头都几乎满座,我地二人就坐咗bar枱,都算唔错😉多过二人就最好book定枱!呢度系首先将牛扒煎封咗,再之后就放喺高温岩石上,再由客人个人喜好嚟烧,我觉得都几有趣同几钟意呢个做法,可以试吓唔同生熟程度嘅味道同口感😚😚一开始就系用纸盖著上,费事啲油系咁弹,戴好围裙之后,就可以拎开张纸就自己调节生熟了😀我地叫咗牛横隔膜腹肉同牛侧腹扒,各200g,再+$30仲可以要五选三套餐,相信都够哂饱😋横隔膜腹肉就好少食得到,因为一只牛先可以切到一块出嚟🤩佢肉质柔嫩,而且牛味重,加少许岩盐就已经好足够了😘呢个比牛横隔膜腹肉就完全唔同,肉质有咬感,油香经过高温石板下完全散发哂出嚟,加啲饭一齐食,就最好不过了🤤🤤呢个 烟熏西冷系每日限定嘅,我哋叫咗佢最后一份!佢用樱花木嚟做熏制,一切啲烟熏味已经喺入面挥发出嚟,再加上西冷既浓郁肉味同香醇油份,口感非常丰富,值得一食🤩👍🏻套餐入面既薯条非常推荐大家嗌,粗切再加上新鲜炸起,非常脆口,系我食过既薯条当中系属于tier 1😚😚

牛横隔膜腹肉

牛侧腹扒