2020-11-09
一大班朋友聚餐,拣咗呢间有酒饮既西餐聚旧,可惜要分2张枱坐呢,无法有限聚令。餐厅门面开扬,气氛很好呢,对住水吧可一睹bartender 冲调饮品。 座位与座位之间都有空位,大家聚旧聊天时亦不会太焗促。食物嘅质素很高, 而且冲调的酒精饮品 很不错,睇得出厨师及水吧水准不低,且用心制作。这个我当starter食的黑松露薯条十分喜爱, 简直想encore再点一份, 被朋友阻止了 😂😂 要留肚食正餐呢....很惊讶这个fusion菜, 日式松叶蟹配西式海鲜再加港式煲仔饭 ,竟意外地融合在一起, 热辣辣最啱喺饮酒前暖下个胃 👍慢煮黑毛猪鞍扒份量唔够食 😂 肉质软硬适中,好入味,而旁边焦糖苹果好正好好食,可惜无得单独要一份 🙈呢份和牛柳肉质软腍嫩滑, 加埋调配嘅酱汁简直一流, side dish嘅蔬菜亦不马虎,强烈推介!!相比之下软壳蟹意粉同平时嘅差不多呢,不错但无咩惊喜。甜品多人好办事,叫嚟share 下都唔错。仲有太多食物未试,下次要再试埋其他先。
相比之下软壳蟹意粉同平时嘅差不多呢,不错但无咩惊喜。
甜品多人好办事,叫嚟share 下都唔错。
仲有太多食物未试,下次要再试埋其他先。