2021-09-12 881 浏览
近排想食水果下午茶 见到铜锣湾如心酒店做紧初秋果溢下午茶 好似几正咁🤤所以就一于去试吓 唔知好唔好食呢😚👅 初秋果溢下午茶 $468(两位)咸点大部份咸点都几好味 好啱小编口味🙈👅 蟹肉芒果多士呢个系女小编最推介嘅‼️佢嘅蟹肉份量好多 芒果几清新 成件事好fresh😋👅24个月巴马火腿配韩国南水梨呢个系男小编最推介嘅😛巴马火腿几有咸香肉质几幼滑 再配埋南水梨 食落几衬🥰👅烤布利芝士配无花果佢嘅芝士咸咸哋 同有少少甜味嘅无花果几夹🤫👅烟三文鱼碎蛋牛角酥呢个系女小编另一个推介嘅😚牛角酥牛油味几香 再配埋烟三文鱼同蛋 好好味🤤👅意大利火腿车打芝士卷 食落嘅感觉同火腿芝士三文治差唔多 都唔错😝甜点成日都觉得下午茶嘅甜点好伏 净系好睇唔好食🤣但系呢度嘅甜点竟然都唔错🤩👅香印提子香槟啫喱呢个系男女小编最推介嘅‼️香印一向都系高质嘅提子 提子几大粒爽弹😋啫喱食落香槟味好突出 几清新🙈👅如心士多啤梨卷食落甜甜地 蛋糕整得好软熟 几好食🥰👅日式白桃慕丝蛋糕食落唔会太甜 慕丝几滑😛不过白桃慕丝就略嫌白桃味未够突出👅焗咖啡挞咖啡味好重 不过唔会太苦 挞几松脆 几好味🤤 👅新鲜提子松饼 质地正正常常 偏干不过都几

👅 初秋果溢下午茶 $468(两位)

咸点

👅新鲜提子松饼
质地正正常常 偏干不过都几松化😚

饮品
呢度嘅茶系用咗Or tea 嘅品牌 饮落都唔错🥰

总括嚟讲 呢度嘅甜点同咸点都整得几精致 啱晒打卡📸食落都几好食😋同埋呢度坐得好舒服 啱晒一班闺蜜嚟倾偈 仲有服务都好好 好符合酒店级嘅水准🥰大家不妨嚟呢度试吓佢哋嘅下午茶😝

😋 好味:8.34/10
🤑 价钱:7.99/10