赞咗先啲食物好正,由其是个辣酱,香辣之如旧又唔会麻痺你嘅味蕾! 食得辣嘅人士记得一定要食佢个秘制辣酱!但系佢啲伙记就真系好唔掂!有一次我去买车仔面,同佢落单𠮶阵话咗要鱼蛋,张单上面亦都有写要鱼蛋,我冇留意到佢会漏嘢,攞到返去发现原来冇鱼蛋!今日去买车仔面就连续出现咗两个事故!首先我去到,前面有一个人已经等紧攞车仔面。我嗌要幼面,跟住一个店员答我幼面,幼面𠮶只右幼?跟住我应系。当时有四个店员系度,一个煮紧面,另一个啱啱答我𠮶个同其他两个吹紧水,讲完𠮶句之后继续吹水!我以为佢等紧有位煮面,所以我就继续等。 点知过咗一阵,有人埋去话要买面,佢就走咗去部机前面帮佢落单!算!我继续落单要面!买完之后有上次嘅经验,知道佢哋有机会漏嘢,所以我睇住佢哋攞嘢。我叫佐少少辣,点知去到最后佢都系冇落到辣汁。我同𠮶个阿姐讲我要小辣㖞,佢话 “要腩汁?”我话“系辣汁!”“ 你冇要到腩汁㖞!”我话“系要辣汁唔系腩汁!”佢先至加返辣汁畀我!之前佢一路都冇加到辣汁畀我!
但系佢啲伙记就真系好唔掂!
鱼蛋豆卜鱼皮饺幼面小辣