2017-01-13 64 浏览
今日同事生日去咗JL Cafe.Kitchen 食午餐庆祝。呢间餐厅我们都食过几次架啦!坐得舒服,食物又OK㖞,所以拣咗呢间食饭。初初就谂住叫餐厅是否可以喺生日同事嘅午餐上写上Happy Birthday,但因为怕同事叫饭餐而又用朱古力写字,感觉会好怪怪地而取消这个做法。其实餐厅都有窝夫食嘅,可以写埋字,但我们都是细食之人,转头返Office又有蛋糕切,因此都取消埋呢个念头了。食到咁上午,一位著便服嘅男人(我谂系餐厅老板)行到我身边细细声问我系边位朋友生日,答完佢后,佢做咗个Ok手势。冇几耐佢向生日同事送上一杯水果雪糕甜品仲要插住生日蜡烛,我哋全部人都好惊喜啊,觉得呢间餐厅好Sweet啊!我念香港好多餐厅都已经冇晒 “食物嘅人情味” 但呢间JL Cafe.Kitchen就揾到这个味道!

因此都取消埋呢个念头了。

我哋全部人都好惊喜啊,觉得呢间餐厅好Sweet啊!

2017-01-06
用餐优惠