2017-11-10
前幾日,朋友生日,我地去左呢間cafe一齊食飯同埋慶祝佢嘅生日!我地之前已經book左,個日大家收工後就慢慢行過去,其實都好近咋!cafe都幾大,因為我地比較多人,就留左張大枱比我地。我地去到後傾左陣計就開始點餐啦!我地揀左2個SET,SET A($398)、C($318)。會揀幾個較好味嘅黎介紹,當中包括泰式炸軟殼蟹沙律、蒜片羅勒白酒煮大蜆、海鮮忌廉汁意粉同埋香煎安格斯肉眼。泰式炸軟殼蟹沙律,炸軟殼蟹嘅炸粉厚左啲,食落外層較脆,內裡亦有蟹肉!不錯!沙律就不過不失,反而要讚一下沙律上一啲酸嘅粒粒,好似啲jelly咁嘅野,唔知系咩,但好好味,好開胃。醬汁亦整得好開胃!蒜片羅勒白酒煮大蜆嘅蒜片不是脆的,所以不是人人都接受到。但因為我好中意食蒜,所以我食曬haha!另外,大蜆真係好大粒,分量亦較多,好鮮甜,冇沙粒,汁因而好鮮甜,我覺得配埋一齊好好味!海鮮忌廉汁意粉嘅海鮮分量超多,真係食極都食唔完。當然,就唔系新鮮個種,但分量多系個賣點!而且,忌廉汁食落唔會好濟,我覺得就唔錯啦!仲有啲菇系意粉中,食落有口感!意粉嘅軟硬程度亦剛好!香煎安格斯肉眼就不過不失!我地叫左6成熟,上到系真係6成熟,終於
香煎安格斯肉眼就不過不失!我地叫左6成熟,上到系真係6成熟,終於呢間餐廳系冇呃我啦!但食落亦比較un!有唔同嘅菜做配菜,朋友岩曬!但硬系覺得汁有點濟,所以我都冇落汁!
整體上覺得不錯,系個傾下計,reu嘅好地方,但食物嘅製造仍需改善!