今晚同朋友在Wan Chai happy hour之后random choose左艺术中心呢间食野,唔使点等位,星期日dinner不多人. 地方都ok阔,environment同装修都几好,不过今晚大雾,出面无咩view睇,而且出面有地盘所以waiter都唔recommend我地坐terrace,安排左我地5个人坐入面一张大枱,整体都坐得几舒服。艺术中心位置就比较差, MTR出来要过天桥再行先至到, 因此餐厅都无咩人, 70% full到.menu内食物都系一般西餐有既野, 无咩新意必须批评既一点系我地叫waiter介绍一支白酒比我地, 好明显佢系唔清楚有咩酒, 就是但叫我地跟佢点其中一支. 我地问佢呢支酒有咩特别同表示想要一支比较fruity d既, 佢就答佢地餐厅所有酒都系唔fruity既, 又话佢支个产地好. 我问佢个产地有咩好, 佢扮晒野唔答.其实我地都好少饮酒, 所以先好有礼貌咁请佢介绍. 佢都好有礼貌咁回答, 但答案9唔答8, 又唔refer比其他熟手同事答.我地最后跟佢点左下面果支酒. 我地5新手饮完既comment一句话讲晒: 淡而无味, $420唔值, 飞机餐酒好饮过

menu内食物都系一般西餐有既野, 无咩新意

我地最后跟佢点左下面果支酒. 我地5新手饮完既comment一句话讲晒: 淡而无味, $420唔值, 飞机餐酒好饮过佢.
White wine
一坐底即刻比左一篮面包我, 长长地果几块脆卜卜好好食, 食落有d似印度curry伴碟果d crackers咁.

种种bread都好新鲜好味,脆片几脆,仲系暖的面包,不错。
pre-meal bread
蘑菇pizza

薄皮批, 都几好食不过全部野都好浓味显得较咸
mushroom pizza
一般salad, nothing special, 尚可
Beef stew
肉质太林了,麻麻地, 似屋企整果d中式牛腩。
beef cheek
Green Pesto 意粉, 里面有Truffle
我觉得不错,D面刚刚好,不会太林,不过同行朋友觉得太咸。
呢到原来最正系甜点

thousand layer cake

够松化, 一层层又唔太甜, 正
Thousand layer cake
tiramsu

唔会水林林, 有dd酒味, 正
Tiramisu
题外话/补充资料: 侍应有礼貌但唔熟d菜