餐厅: 四哥車仔麵
资讯:

食过几次呢到既米线,觉得味道不错之余性价比亦甚高,41蚊3𩠌面加3蚊有野饮算系咁。最中意食香茅鸡或者猪,啲𩠌做得算有诚意。之前都系楼面姨姨招待,好客气好有礼貌,仲会主动介绍食咩好,又叫我地牛腩汁可以沟少少沙嗲汁,真系好味啲!但系今晚遇著阿叔落单,佢啲脾气认真唔老黎。我地两个人落单既时候因为谂紧食咩好,个阿叔已经系身边行过好几次,好似已经唔耐烦(我明白晚市时间繁忙,不过当时8点旁边仲有一张空枱)。到我地落得单,佢埋黎既时候,我地问佢捞面既选择。佢拎左我地手上张纸,用左10秒左右完全唔讲野,用手指圈住落单纸上面一个地方,我地追问有冇得捞面再拣,佢又再次唔出声拎左另一张纸用左几秒划圈圈,再用支原子笔敲几下张纸,然后润左我哋一句,下坐左咁耐原来咩都唔知嫁?我地无理佢就话好呀咁而家落单,佢又窒番我地转头,话食车仔面就要自己圈嫁啦,全香港九龙新界食车仔面都要圈嫁啦,呢到都一样。之后就行开左(!?)其实有一次我地食过,果时多人食野,我地圈完之后比单佢,佢就燥我地唔使圈,叫我地落单就咁讲,外卖先圈嫁。一时一样...?其实放工只系想医饱个肚,想静静食碗面,唔系想受气。要受气我可以番公司😅不过想赞下阿姨,

一时一样...?

不过想赞下阿姨,佢呢个伙记几大脾气都好,我地仲听到佢系后面同其他客人超好耐性咁落单(系呀佢地都唔使圈嫁😂!)

家庭性经营我觉得唔容易,食物几好都应该支持下,不过如果阿叔可以客气啲,客人就食得开心啲啦😗😅