2024-06-29
尖沙咀闹市咁多食店要揾间纯正日式串烧店真系要花心思最近同朋友试咗呢间专食鸡肉串烧嘅食店店舖size唔算超大 但都有吧枱坐可以睇住师傅烧嘢食我觉得呢间店嘅私隐度都几高可以自成一阁 好似包场咁望出窗外可以睇到尖沙咀嘅高楼大厦景色 都几迷人负责人好好客咁介绍咗餐牌上嘅嘢食包括串烧嘅生熟程度系点样最适合有咩系唔识食嘅 都可以由我去决定 同师傅沟通未点餐已经送上两道前菜:牛舌同茄子牛舌超级软腍 茄子十分柔软 两样都非常入味可以的话 想食多几碟我哋嗌咗一个OMAKASE烧鸟10串set🍢同埋单点几样嘢🍢谂住唔够饱先再嗌 点知最后都系好满足了😌OMAKASE烧鸟10串set🍱🍢包括一个自选主食同埋雪糕🍦煮食我哋拣咗鸡汤素面🍜另外单点咗👇🏻冬菇 芦笋 大葱鸡肉串 海胆盐辛 忌廉芝士蛋卷 纪州梅饭团 辛子明太子师傅好贴心 会提点我地每道串烧既最适合品尝既时间同埋又唔好等得太耐再延误左最好味时刻佢亦跟住我地进食速度而去烧下一道串烧出菜所有staff都好贴心 饮品饮完都会送上茶 唔洗叫都自动做难怪座上客又不乏日本人各项鸡肉串烧都系质素以上 烧得刚刚好 同时肉汁鲜嫩牛柳同鸡肾都好正鳗鱼串烧真心好食 肉汁充满蒲
要揾间纯正日式串烧店真系要花心思
鳗鱼串烧真心好食 肉汁充满蒲烧香味 一d都唔干
海胆盐辛 用紫菜包住一啖海胆同一片青瓜去食
辛味不太大 但咸香味就一定有的
辛子明太子都系属佐酒佳品 咸香味十足 辛味微 但好惹味
忌廉芝士蛋卷 充满蛋香味 中间夹上忌廉芝士 半溶化 超吸引🤩
纪州梅饭团 中间梅肉酸酸咸咸 好开胃 饭都属软糯
鸡汤素面为一道尾声菜式 刚好为一连串烧物做一个清淡既总结