因为好多酒楼最近搅婚姻,比人book左场见上环凤城重开,餐单好多选择,所以带74岁阿妈去帮衬谂住坐得舒服,点知隔离枱3个香港人;一直系隔离高谈阔论,把口未停过;嘈音指数爆灯远远有个阿伯&老婆系度嘈交真心交响乐,立体声嘈音~讲返食物~苹果肉桂叉烧酥好味!~焗西米布甸,好味!~蜜汁火腿夹包,好味!~杏仁露,OK!~潮洲粉果(皮好厚,料唔足;味淡;系我食过既粉果,数一数二差)~春风得意肠~卖相OK,炸物黎讲,未食过咁失败的;第一啖,一口都系油;我地只系食左白色肠粉皮,无食的涵)因为太嘈赶住走(钱都废事找,但多谢都无声) 因为因赶住走(无叫佢地退返呢碟野既钱)~间野餐牌虽然选择够多,但无汤粉面、粥以及茶楼一般有的蒸饭,想食饭一系叫炒面、一系叫炒饭,一系叫大份既笼仔蒸饭《败笔黎》~食左$295, 其实未食够,太太嘈;食得唔安乐(想叫多个凤城水饺、焗布甸、萝卜榚)咁啱妈㖊日喉咙痛⋯好多野想叫无叫;见侍应拎上手既炸物都炸到过火过油~真心唔推介我妈话为左个甜品&蜜汁火方,会有下次我下次带耳塞先敢落去食
因为好多酒楼最近搅婚姻,比人book左场
见上环凤城重开,餐单好多选择,所以带74岁阿妈去帮衬

远远有个阿伯&老婆系度嘈交
真心交响乐,立体声嘈音~

讲返食物
~苹果肉桂叉烧酥好味!
~焗西米布甸,好味!
~蜜汁火腿夹包,好味!
~杏仁露,OK!

我妈话为左个甜品&蜜汁火方,会有下次
我下次带耳塞先敢落去食
2023-02-25