2022-10-09
开业之后一直都想试呢间餐厅, 因为食过丽新集团旗下多间餐厅都非常满意. 前菜点了两款沙律, 以及两款餐汤.Prohibition chopped salad $178Classic Caesar $168沙律嘅生菜唔够新鲜, 而且切得太碎. Lobster Bisque $168龙虾汤有几粒龙虾肉但系个汤唔够浓郁唔够creamy. Soup of the Day $108是日餐汤系粟米忌廉汤, 反而粟米忌廉汤更加好味. -主菜选择了牛扒猪扒以及龙利柳, 加左配菜薯条.Dover Sole Whole 18oz $788Iberico Pork Rack 16oz $598Dry-Aged Bone-In Ribeye 42oz $1988坦白说, 对龙脷柳有点失望, 吃不到鱼的鲜味.猪扒相对算是正常发挥都唔错. 一心期待试佢个牛扒, 但系都系有啲失望, 应该系本身块扒就唔靓, 平时食aged牛味应该系好浓烈, 呢块如果唔点sauce应该无味... French Fries $88薯条淋左唔够香脆. 至于甜品我哋点咗火焰雪山, 正常发挥, 不过三层馅料唔系好夹 (朱古力雪糕, 香橙雪芭,
前菜点了两款沙律, 以及两款餐汤.
Classic Caesar $168
沙律嘅生菜唔够新鲜, 而且切得太碎.
Lobster Bisque $168
龙虾汤有几粒龙虾肉但系个汤唔够浓郁唔够creamy.
Soup of the Day $108
是日餐汤系粟米忌廉汤, 反而粟米忌廉汤更加好味.
主菜选择了牛扒猪扒以及龙利柳, 加左配菜薯条.
Dover Sole Whole 18oz $788
Iberico Pork Rack 16oz $598
坦白说, 对龙脷柳有点失望, 吃不到鱼的鲜味.
猪扒相对算是正常发挥都唔错.
French Fries $88
薯条淋左唔够香脆.
至于甜品我哋点咗火焰雪山, 正常发挥, 不过三层馅料唔系好夹 (朱古力雪糕, 香橙雪芭, 朱古力海绵蛋糕).
Flamed Alaska $248
总括嚟讲, 呢度嘅食物卖相都好靓, 睇得出一班员工都好努力上菜摆盘, 只系食物嘅质素就有啲参差, 呢一餐连几杯mocktail $5000几, 我会期望有更好味嘅食物.
呢度地方环境非常唔错, 员工嘅服务态度很良好, 贴身照顾非常友善, 无论系我打电话嚟订枱, 带我入座, 帮我哋落餐或者上菜嘅侍应, 甚至乎最后我地离开企喺门口嘅职员都非常之有礼貌, 的而且确有宾至如归嘅感觉. 纵使今晚呢餐饭嘅食物水准有待改善, 但系就系一班咁好嘅员工令到我同屋企人过咗开心嘅一晚, 希望呢间餐厅嘅食物水准可以再提升, 唔好埋没左一班咁有心嘅员工.