2017-04-01 1703 浏览
知道换左大厨,特登走嚟试下菜...本身做紧优惠,有个set每位$269,有好多道菜,菜式也不差,但无奈我有两位老人家胃口比较细,所以叫左普通既dinner set,有2款前菜,1款汤,3款主菜,1款饭/粉,甜品...(原谅我未能提供完整的菜式名)前菜:冰镇芭乐味道酸酸甜甜(应该系用醋+蜜糖),几开胃,估唔到芭乐都有咁既整法葱花卷开头以为系类似包既点心,原来系炸既,样子似好油,但食落一啲都唔油腻,好好食!汤:海鲜酸辣羹依个真系不得不赞,好足料!酸辣味调控得好好,唔会太酸太辣,赞主菜:炸子鸡本来系要古法烧鸡,但售罄,所以转左炸子鸡,但都不错,鸡肉都嫩滑,皮都够脆白玉酿珍菌卖相一流,心型既萝白,上菜果刻,我仲以为系隔离台,咁靓!但可能蒸得太短时间,珍菌的味道没有渗入萝白中龙虾汁蛋白蒸班球班球一啲都唔腥,龙虾味道又无抢左班球的鲜味,蛋白加上龙虾汁一流我地简左伊面,并不是传统果只伊面,这款比较幼身,似公仔面既质感,但抄得不太油同干身,味道不差甜品系红豆沙加马蹄露,红豆沙不太甜,马蹄露就比较甜了一点。
知道换左大厨,特登走嚟试下菜...

前菜:

汤:
海鲜酸辣汤
海鲜酸辣羹

主菜:
卖相一流
龙虾汁班球
龙虾汁蛋白蒸班球

甜品系红豆沙加马蹄露,红豆沙不太甜,马蹄露就比较甜了一点。

2017-03-31
海鲜酸辣汤