2022-06-24 314 浏览
Rosewood入面算系比较抵食嘅餐厅,好多人话佢系西班牙餐厅,但其实细心睇餐牌,竟然会有担担面、云吞面、煎日本和牛饺子🤣🤣,真系估佢唔到。/睇返酒店官方嘅介绍,餐厅嘅定位系希望可以令客人觉得置身在维港湾畔,感受热闹缤纷的欧陆广场市集风味,入到餐厅的确感受到轻松愉快嘅气氛,而且座位有分室内和室外,景观也不错,播放住轻快嘅音乐,带比人放假放松心情嘅感觉,或者欧陆广场嘅市集,都会有唔同国家嘅食物出现🤣🤣/但食物方面算系正正常常,1️⃣🐮牛肉他他配上劲多芝士碎,味道酸酸甜甜, 十分适合做开胃菜。2️⃣🦑🦐🦀西班牙海鲜饭睇落卖相不错,但食落味道好似差少少,调味唔够浓郁,海鲜食得出系雪藏货,饭食落都比较林,唔似正宗西班牙炒饭嘅饭比较烟靭。3️⃣🦐蒜油虾味道不错,蒜油十分香口,虾弹牙但有雪味🙂。/而服务方面就有少少插曲,今次系假日同朋友出嚟食饭,😄希望一路倾偈一路慢慢食,所以在下单嘅时候特意同服务员讲,希望𩠌菜安排一样一样慢慢上,食完前菜小食先食饭 最后再叫甜品,当时服务员话可以安排,但之后竟然第一样上菜嘅就系西班牙炒饭,通知服务员问可唔可以迟啲先放上嚟,佢一啲唔好意思嘅感觉都冇,话都系放返入厨房,你要再帮你
而服务方面就有少少插曲,今次系假日同朋友出嚟食饭,😄希望一路倾偈一路慢慢食,所以在下单嘅时候特意同服务员讲,希望𩠌菜安排一样一样慢慢上,食完前菜小食先食饭 最后再叫甜品,当时服务员话可以安排,但之后竟然第一样上菜嘅就系西班牙炒饭,通知服务员问可唔可以迟啲先放上嚟,佢一啲唔好意思嘅感觉都冇,话都系放返入厨房,你要再帮你拎返出嚟,真系表示无言😑😑,冇谂过五星级酒店会系咁嘅对答🤣,即系如果唔方便安排食物分开上,其实我可以分开慢慢叫,而唔系应承咗客人之后做唔到,反映后又没有其他安排😅
总结,食物水准算系正正常常,如果想揾一间坐得舒服,环境唔差嘅,又唔使预约好耐嘅餐厅,都可以考虑😁😁