2024-06-26
中环有间景观几独特嘅意大利食店,佢喺云咸街其中一个商业大厦5楼,有室内同户外用餐区,户外可以俯瞰大馆嘅建筑物夜晚好有情调。呢度星期四至六仲有现场乐队驻场演唱,下次要星期五嚟现场感受下。今晚先同朋友去relax 下。佢晚餐有两个套餐$398选三道菜同$498选四道菜,我哋今晚选四道菜试下。头盘 自家制安格斯牛肉丸Polpetoni $198能食得出浓浓嘅牛味,配上酸酸甜甜嘅蕃茄酱,好开胃帕尔玛腌鸭胸Duck Prosciutto$228鸭胸系好似一片纸咁薄,系真正嘅风干鸭胸肉,肉质带点咸味,配上小巧嘅薄饼,佐酒一流。三文鱼忌廉直通粉Salmone e Panna$218佢嘅长通粉比较烟韧,好好食,忌廉汁有奶香味,配上清淡嘅三文鱼呢个配搭好夹。烤羊扒Carre di Agnello$358两块羊扒份量好足,炭烤嘅味道一上枱就闻到。肉质嫩滑,冇羊骚味好好食。甜品经典提拉米苏Tiramisu Classico $118以杯装上嘅提拉米苏,非常正宗嘅意大利口味,奶香酒香混合口中,满满幸福感。
头盘
自家制安格斯牛肉丸Polpetoni $198
能食得出浓浓嘅牛味,配上酸酸甜甜嘅蕃茄酱,好开胃
帕尔玛腌鸭胸Duck Prosciutto$228
三文鱼忌廉直通粉Salmone e Panna$218