Tommy Yummy 系一间装修同门面都好潮嘅新派泰国Cafe,位置系喺威灵顿街嘅翡翠中心一楼,正对住半山扶手电梯。前排咁啱Annual Leave同朋友两个人去翻新咗嘅中环街市行下,经过半山扶手电梯嘅时候,我地都俾佢大大个logo吸引咗,即刻打电话book左当晚嚟呢度食饭!我当晚去嘅时候系平日黎嘅,但可能因为附近好多中环上班族放工过嚟chill下,所以就都非常旺场俾大家睇下餐厅嘅装修先:餐厅用QR code点餐嘅,食物选择好多,除咗一啲比较传统嘅泰国菜之外,都有唔少比较创新嘅菜式,啱晒钟意新鲜感嘅朋友仔!小食方面,我地叫左猪颈肉串烧。猪颈肉外层烧得香脆可口,但同时唔会烧得好柴,配合埋特色嘅酱汁,超正!主菜我哋叫咗两个:第一道系青咖喱鸡配薄饼、而另一道菜系造型好playful嘅海鲜酸辣面。青咖喱唔会话一味死辣而盖过咗香料嘅味道,鸡肉应该系选用左鸡髀肉,所以好嫩滑。配合埋烟烟韧韧嘅薄饼,食起上嚟非常过瘾!至于个海鲜酸辣面就好有惊喜,因为佢味道唔系一般嘅炒公仔面嘅味道,因为海鲜嘅鲜味真系渗咗入去入面。大家睇下只虎虾几大只!最后,我哋嗌咗一个招牌芒果糯米饭,作为完美嘅收结。先讲啲芒果:餐厅

俾大家睇下餐厅嘅装修先:

最后,我哋嗌咗一个招牌芒果糯米饭,作为完美嘅收结。先讲啲芒果:餐厅系选用左好新鲜好甜嘅优质芒果。
糯米饭同平时食嘅唔同:佢有唔同嘅颜色,好打卡able至于,味道更有层次!
芒果糯米饭

结论:环境好chill、食物高质,价钱适中,服务好好。一定再来

芒果糯米饭