2024-02-26 222 浏览
观塘极尚大瀛喜日本料理位置方便,餐厅干整企埋,食物摆放系中间位置,种类分明,感觉唔错。除罐装饮品,有自助饮料,咖啡奶茶,仲有清酒、梅酒任饮。设有前菜小食、甜品生果专区,几多元化。采用QR code自助落单, 我钟意用QR code落单嘅放题,漏单情况比较少,而且全自助,比较方便。刺身- 种类几多,有北海道带子、三文鱼、螺片、甜虾、海蜇等,仲有放题较少见唧法式红酒蓝莓鹅肝。鱼生整体食落几新鲜,刺身偏向厚切,口感唔错海胆蟹肉拿破仑批- 采用破仑批饼皮,中间馅料配上海胆同蟹肉,够晒premium,食落有拿破仑嘅酥脆,加同海胆蟹肉嘅鲜味,少数放题食到吞拿鱼沙律鲍鱼挞- 大大只鲍鱼配上鱼子放顶,卖相讨好;中间放咗吞拿鱼,采用咗紫菜做成挞皮,有心思彰红鱼薄切- 放题比较少单项刺身,彰红鱼刺身加上鱼子菊花伴碟,加上秘制酱汁,不是一般放题质数盐烧牛舌- 烟靭得来好爽口,用燃烧方法炮制,有居酒屋风味烧金枕头榴梿王- 绝对要食!甚少放题中见到,金枕头系贵价食材,仲用上烧烤方法炮制,够晒心思,榴梿控不得了蟹黄蟹肉鲍鱼粥- 蟹黄鲍鱼味道颇浓,粥身较杰,让海鲜味道仲喺口腔留得更长甜品有好多选择除咗Häagen-

盐烧牛舌- 烟靭得来好爽口,用燃烧方法炮制,有居酒屋风味

甜品有好多选择除咗Häagen-Dazs雪糕,自家甜品,仲有雪糕机。今日有哈蜜瓜味,意外地香浓,大满足。