2018-01-31
因为之前食过都觉得每款食物都好有质素,所以今晚朋友问我金钟有咩食,我念都唔念就同朋友再黎。其实呢到既种类选择好多,其实每次黎食都可以叫新野食,同埋最紧要系岩我口味!Lobster Bisque普遍既蠬虾汤都系以浓为主,有时会浓到有阵苦涩味。呢到既蠬虾汤睇落好似唔浓(因为通常都系深橙色,但佢系粉橙色),但闻落系好香蠬虾味,又因为佢应该加左Cream系入面,所以口感十分之smooth而且浓得黎系唔涩Onion Soup with Cheese Toasts一与以往咁好味,无得弹!(我每次黎都指定要叫)Lobster Salad ReligieusePuff唔一定系只可以放甜,仲系可以放咸。出面真系好少会咁做,上层主要系avocado,下层系主要系蠬虾。一刀切落去系见到D馅将2个puff都充满左!avocada果层好smooth好creamy,下层既蠬虾蓉又充满鲜味,好特别!Slow-cooked Beef Bourguignon红酒汁香气朴鼻,牛面颊肉好软好软,基本上唔需要咬如果钟意唔多脂肪既牛,呢个系一流既部分,佢地既煮法都系一流!!Alexandre Polmard Beef Burg
Lobster Bisque
Onion Soup with Cheese Toasts
Lobster Salad Religieuse
Slow-cooked Beef Bourguignon
Alexandre Polmard Beef Burger with French Fries