2023-11-20
星期六去了酒店尚厨食 Dinner buffet, 是买一送一。之前 5月和 6 月都有食过 Dinner buffet ,亦是买一送一。之前种类需少,但质素都算可以,所以继续帮衬。但今次就真的差,而且食物种类变得更少,今次无冻龙虾,但有芝士 龙虾,但质素唔掂。而且要 配给,比起之前的冻龙虾,这个 芝士焗龙虾完全冇味, 真是唔掂。今次 冇炖汤, 之前都会有炖汤,今次 的椰子煲鸡汤,但都是无味道的。至于冻海鲜今次有 琵琶虾, 但完全冇味,真系非常差。至于甜品种类亦很少,完全唔合格,而且有 类似葡挞的物件, 都完全唔掂, 仲放了一些好似早餐嘅猪仔包, 见个样都唔想食, 至于häagen-dazs雪糕虽然有八种味, 但每一桶都余下好少,好似食 剩的,视觉上感觉很差,之后仲有 一款 雪糕没有了, 都没有补上其他味道。所以这次buffet完全唔合格,之前 食过都觉得可以, 但今日之后,应该都唔会再帮衬。因为食物的种类和质素都很重要。
至于冻海鲜今次有 琵琶虾, 但完全冇味,真系非常差。
因为食物的种类和质素都很重要。