2021-05-24
𠮶日放工未食晚餐,同两个同事入去呢间面𫗦食野。入到去,个阿姐速速埋嚟,乜d服务咁好嘅?原来系埋嚟提醒我地重有五分钟就八点,last order叫我地速速叫野食。吓,八点就last order, 早左d㖞。入面d座位只属基本嘢,唔预d客坐得耐。粥面店都系咁喇,d客唔会太多要求。早餐牌唔啱睇啰,夜市啰。呢张就啱,速速睇,速速叫,怕d阿姐喺旁边用只眼射住。我两个老友叫左鱼蛋面同埋鱼蛋鱼片面,点知嚟左一碗鱼片面同埋一碗鱼蛋面。双并加八蚊个㖞,唔好搅错㖞。讲俾个阿姐知,佢至攞番d鱼片嚟,可能系赶住收工搅错左挂。讲番d味道,咁就0K嘅,鱼蛋鱼片都几弹牙,调味都唔错,话晒呢间野系以鱼蛋作头号推介,面都几有咬口,煮面d时间控制都算合适嘅。呢碟捞粗面泡制都合格嘅,重有d通菜伴碟,算食得过咁喇。呢碟腐乳通菜,属于大路货咁喇,好难有乜亮点喇,偏咸就一定喇,食完就一定要揾番d野饮,唔系会好口渴啰。我就肚饿左d,叫左碟牛腩饭食。牛腩调味都唔错,唔算靭嘅,咬几下就吞得落,冇乜渣。整体嚟讲,呢间面店嘅出品算系ok, 但赶住收工衍生嘅问题,令我地唔太高兴啰,呢d服务要改善吓喇。
早餐牌唔啱睇啰,夜市啰。
呢张就啱,速速睇,速速叫,怕d阿姐喺旁边用只眼射住。
呢碟捞粗面泡制都合格嘅,重有d通菜伴碟,算食得过咁喇。