先排看杂志, 介绍全城秘密饭堂, 呢间中菜在红磡理工入面,位置方便, 咪试吓啦, 上星期试咗个二人套餐,d 烧腩仔和叉烧好好食, 个金桔石斑都不俗. 侍应服务亦很周到, 斟茶, 分汤,换碟样様做齐, 所以 今日再去,试吓杂志推介嘅食物.今日海景果边有function, 去咗另一边, 楼底矮d, 所以嘈d.两个人去食晚餐,叫咗西洋菜瘦肉例汤,煎虾烩伊面, 金汤烩荷塘. 例汤 - 有d酸味,似系隔夜仲要雪柜唔够冻果只,同部长投诉,佢say 哂sorry, 立即换咗冬瓜海皇羮俾我地.煎虾烩伊面 –系好大碟 , 不过d虾都系唔多新鲜, 本人有皮肤敏感, 食干净海鲜就冇问题, 但如果d 海鲜受污染 或唔多干净, 第日即刻复发,只手会红痒, 呢个实验万试万灵, 结果24小时睇倒. 金汤烩荷塘 -系佢嘅创意推介小菜, 系小棠菜上面加d 海鲜粒炒蛋白, 淋上南瓜汁上汤, 无错系橙色, 但无乜南瓜味, 卖相和味道都同杂志有d 距离. 杂志仲话集团副总经理系个“爱吃懂吃之人, 曾在杂志上撰写饮食文章, 对食材认识极深”,但今次食物质数完全唔掂, 系个别事件?定系杂志吹水? 请大家再次运用独立思考.

和杂志有出入的创意小菜
唔系人人啱的煎虾烩伊面