2022-07-10
五点先食全日2nd餐 饿到傻咗,一口气帮自己嗌咗main同甜品 开心😌✌🏻 人地啲钱攞嚟买衫仔 我赚返嚟拎去食 ʕ•̬͡•ʔ ʕ•̬͡•ʔ🔸炸鸡煎蛋窝夫🔸$95比想像中细份 唔开心咗阵(毕竟都唔平欸🥲💸)但食落就知做得好出色💫窝夫只有半份,走实净硬脆路线,好香窝夫味🤤最令我惊讶嘅都唔系🧇 佢绝对系比炸鸡耽误嘅cafe‼️美式炸鸡嚟,炸皮有调味过 劲flavourful,好脆但一啲都唔介口鸡肉又厚身嫩滑,仲有肉汁锁住咗喺入面令成份窝夫由头食到落尾 都冇一刻觉得干柴💦🤟🏻加埋糖浆 咸甜搭配我的菜😚🫶🏻🔸Tiramisu🔸$72呢个反而比想像中大个😂咁传统嘅甜品无啦啦又兴返,到到都出变奏版 呢度都唔例外厚厚的mascarpone cheese cream覆盖喺外围,半圆嘅中心先系蛋糕体几耐冇食过咁重酒味嘅tiramisu😱❕ 喜欢咖啡/可可味>酒味嘅人,应该觉得不太讨好我就觉得tiramisu点都要有返啲酒味先似样😛最最最好食嘅位嚟啦,佢个饼碎底好味到食上瘾🍪💓正唔正宗我唔知,但我会界定为一个好出色嘅tiramisu✨[总括而言]无错 的确价钱贵份量少,我俾钱嘅时候都觉得肉赤🤧 但真心要俾个机
🔸炸鸡煎蛋窝夫🔸$95
比想像中细份 唔开心咗阵(毕竟都唔平欸🥲💸)
但食落就知做得好出色💫
窝夫只有半份,走实净硬脆路线,好香窝夫味🤤
最令我惊讶嘅都唔系🧇 佢绝对系比炸鸡耽误嘅cafe‼️
鸡肉又厚身嫩滑,仲有肉汁锁住咗喺入面
令成份窝夫由头食到落尾 都冇一刻觉得干柴💦🤟🏻
加埋糖浆 咸甜搭配我的菜😚🫶🏻
🔸Tiramisu🔸$72
呢个反而比想像中大个😂
咁传统嘅甜品无啦啦又兴返,到到都出变奏版 呢度都唔例外
我就觉得tiramisu点都要有返啲酒味先似样😛
最最最好食嘅位嚟啦,佢个饼碎底好味到食上瘾🍪💓
正唔正宗我唔知,但我会界定为一个好出色嘅tiramisu✨
[总括而言]
无错 的确价钱贵份量少,我俾钱嘅时候都觉得肉赤🤧 但真心要俾个机会佢 试一次 It worths a try!!