2024-03-11 1543 浏览
如果100满分,50分格,呢间我会比30分。其中一款系红烧牛腱汤面。唔记得影食物一上枱的相。anyways开头见到有4大嚿都几厚嘅牛腱,感觉唔错。点知4嚿当中有2嚿系好韧、难咬,另外正常2嚿就完全好好腍、腍都唔使咬,4嚿牛嘅质素好参差😅😅而且呢碗面收我$80。面底拣左正常份量,对于男士黎讲好细唔够饱。我朋友拣咗饭类,个饭上枱嘅时候竟然俾咗食面用嘅大汤匙,d职员做野好似不在状态咁😅😅见到比错餐具正常作为客人就举手请职员帮手换,当时个场唔多人唔忙又无其他外卖客落单,但3个空闲嘅职员当中,客人举左手又讲左5,6次唔该,先有1个职员见到。喺大埔呢个位置,人流唔多,唔系商场舖,非星期六日时间收呢个价钱,加埋咁差食物质素真系唔ok。系装修、摆设上有心思,不过都系唔值$80。用QR code落单个系统好多食物都无放相,而且网上系统有部分食物(三杯鸡饭)喺hardcopy张menu度无出现过同时网上落单又无相睇,令食客有d却步拣唔拣好。始终唔系本土港式茶餐厅一讲个菜名就知实际系点嘅样。可能系跟足台南的煮法啦,但对于香港人口味食物的味道黎讲,真系太浓。(例如个牛腱面汤底、猪软骨饭味道)
如果100满分,50分格,呢间我会比30分。