2014-06-28 1618 浏览
朋友睇完XXX杂志介绍,于是系月尾前试一下,点知......各位第一次写食评的原因:中伏先讲环境,转咗卡位,真系坐得舒服D嘅。但系个地下真系太冼喇。至于佢地员工嘅服务态度真系算唔错架,都算诚恳有心。但系食物质算就真系好差!!!先上台系佢送嘅,我真系宁愿佢唔送。未开餐,先扣分。跟住就当然系刺身啦,但系......又系唔好食,再扣分。比较好食系个三文鱼腩,但系我见到系三文鱼腩「条」,当堂眼都突埋。之后嘅熟食都OK啦。个烧冬菇同烧三文鱼骨都好食。到咗我为咩要开个account 嚟写食评嘅原因喇:超难食点心。我只可以话「叮叮点心」或者普通鱼肉烧卖都好食过佢啰。边个话「名厨」主理架d 粉果皮硬嘅,烧卖同虾饺入面「粉」嘅。幸好仲有最后嘅甜品:西米布甸。呢个系个晚最好食嘅食物。另外,要赞嘅系茶水部嘅先生,佢整号柑桔加话梅的确好饮。总结:其实呢个价钱,我都知唔可以要求好高,但系我真系要求正常食物咋。所以,暂时都唔会有下次。不过,我觉得佢地真系有心做嘅,但都系个句啦,做食肆最重要当然系食物质素啦。
各位第一次写食评的原因:中伏

至于佢地员工嘅服务态度真系算唔错架,都算诚恳有心。
但系食物质算就真系好差!!!

先上台系佢送嘅,我真系宁愿佢唔送。未开餐,先扣分。
雪场蟹
跟住就当然系刺身啦,但系......又系唔好食,再扣分。
刺身
三文鱼腩
之后嘅熟食都OK啦。个烧冬菇同烧三文鱼骨都好食
烧冬菇,烟肉车厘茄串,烧三文鱼骨,野菜天妇罗

d 粉果皮硬嘅,烧卖同虾饺入面「粉」嘅。
点心(难食)
幸好仲有最后嘅甜品:西米布甸。呢个系个晚最好食嘅食物。
西米布甸
另外,要赞嘅系茶水部嘅先生,佢整号柑桔加话梅的确好饮。
柑桔加话梅
2014-06-24
等候时间
10 分钟 (堂食)
柑桔加话梅