朋友约食11月生日饭😍庆祝我哋三位11月之星🌟🎂我哋今次拣咗Rosewood入边嘅Bayfare Social😍😍😍朋友话本身一开始系订唔到枱㗎,不过之后又再打电话去问😂餐厅职员话当日只可以留吧枱位比我哋🫠我哋一行5⃣️人,要一字排开坐🤨我哋其实都冇乜所谓😄😄😄照去!去到餐厅门口,啲灯光好暗🤣已经有啲想休息瞓觉嘅感觉🤣🤣🤣当我哋期待行去吧枱嘅时候,餐厅职员俾咗张大圆枱我哋㖞!(我哋仲谂紧呢佢系咪比错枱我哋,哗好呀唔驶坐吧枱😝开心😍)其实我今次系第一次食西班牙嘢😅虽然朋友之前食过呢间,不过我哋都再请待应介绍下🙂待应都好好,好用心介绍比我哋🙂主菜方面我哋嗌咗以下五样嘢😀1⃣️Pulpo A La Gallega - octopus, paprika, olive oil👇🏼问职员Tapas有咩好介绍,佢话第一次食应该试吓Hot Tapas先,唔好嗌Cold Tapas住🫡佢就推荐左我哋试咗呢个八爪鱼Hot Tapas😍因为佢个汁好浓同八爪鱼好新鲜好食,真系唔错!佢嘅卖相都好吸引❤️2⃣️Steak Frites👇🏼佢嘅牛肉都OK,正常,不过认真,无扒房咁好食😅可能系啲打手吹大咗😅😅😅不过我啲朋友话个薯条

2⃣️Steak Frites👇🏼
佢嘅牛肉都OK,正常,不过认真,无扒房咁好食😅可能系啲打手吹大咗😅😅😅不过我啲朋友话个薯条好食到想再Encore🍟😂但我自己就觉得正常过正常,又未去到真系咁好食😉😉😉我觉得家宝汉堡啲薯条仲好食过佢好多啰😂😂😂

3⃣️Rotisserie Chicken (Half)👇🏼
鸡肉正正常常,似普通酒楼晚餐嘅炸子鸡😓唔算特别出色,大家可以唔嗌呢个🤔

4⃣️Verde Flat Bread👇🏼
我哋嗌咗呢个有好多菠菜嘅Pizza🍕(餐厅侍应用Pizza嚟形容Flat Bread,我都系跟佢讲㗎咋🫣)呢个Pizza上面有好羊膻味嘅芝士🤨佢嘅芝士羊膻浓度系去到臭🤣唔系好顶得羊膻嘅朋友就唔好嗌呢个了,因为闻落去真系好臭🫣🫣🫣不过食落去就完全冇𠮶啲羊膻,整体我觉得都OK嘅🤓值得一提嘅系佢哋将个Pizza分咗5⃣️份,我哋觉得佢哋好细心❤️虽然唔知系唔系巧合😛不过就当唔系先啦🤣

5⃣️Seafood Paella (Large)👇🏼
呢个饭推荐比大家,佢哋嘅海鲜真系做得几好,好多唔同嘅海鲜🐙🦑🍤🦪我哋五个人嗌咗个大嘅,份量系真系啱啱好😎😎😎不过唔钟意食蒜头嘅朋友就叫佢唔好落𠮶个酱,因为𠮶酱真系好大蒜头味🧄不过呢啲就系西班牙菜嘅特色啦😜

食完主菜,梗系嗌甜品食啦!
6⃣️Churros👇🏼
呢个甜品系我朋友介绍俾我哋食嘅,鬼佬沙翁,不过长条形,有砂糖几正🤩再加埋朱古力酱系一流😍我认我系朱古力控🍫❤️

7⃣️Apple Crumble👇🏼
不过不失,唔系我食过最好食嘅Apple Crumble🤨又系比打手吹大咗😒😒😒

8⃣️Chocolate Mud Cake👇🏼
因为我哋生日,呢一个蛋糕系餐厅免运送俾我哋嘅😍😍😍我想讲呢一个蛋糕系呢一餐食甜品入边最好食𠮶个😂要俾钱𠮶啲返而冇咁好食😂免费𠮶个最好食😋可能我自己系好钟意食朱古力嘅人🍫佢个蛋糕嘅朱古力味真系好浓郁,同埋真系又重好足料👍🏼👍🏼👍🏼

饮品方面,我哋都系嗌无酒精嘅饮品😅
9⃣️🍹Berries Cooler👇🏻
我饮呢杯,普通麻麻哋,唔知咩味,不好意思我真系讲唔到😓

1⃣️0⃣️🍹Blood Orange Lemonade👇🏻
呢杯几好饮,偷饮咗朋友一啖,清新少少,似饮橙汁😄

1⃣️1⃣️🍹Organic Chamomile🍸
1⃣️2⃣️🍹Organic Long Life Green🍸
有两位朋友就嗌咗上面呢两款热茶,都几好饮,好清新👍🏼😉特别系我哋食完啲好甜嘅甜品,饮啖茶就舒服晒😙侍应仲会帮你Refill,Refill咗之后都好仲好有味👍🏼😛

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
我觉得呢间餐厅不论环境同埋服务都系一流嘅,好适合情侣庆祝纪念日啦,因为餐厅真系好暗😂😂😂食物质素我觉得中规中矩,普普通通,有一两味都OK嘅几好食,但唔算特别有大惊喜😅反而佢系高级酒店入边一家西餐厅,我会期望佢啲嘢食系要再再再好食啲🤔🤔🤔不过以呢个价钱(我哋五个人埋单都系$2200)系高级餐厅食到一餐西餐,真系觉得CP值超级高,所以要求就唔应该咁高啦🤣🤣🤣
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

• Churros