2017-02-12
食完嬲得济, 要写第1次openrice食评石门附近开左好多餐厅, 第一次食呢间餐厅, 见佢fusion 日本野同西菜, 好似好得意入去坐低点左慢煮澳洲和牛同慢煮三文鱼餐牌上写既配菜全部无, 薯菜/薯蓉/薯条乜都无, 只系得炒杂菜谂住慢煮, 都预左要等好耐, 不过廿分钟就有期间我睇下menu早餐午餐有咩野食, 但发现好多错字: sandwish (三文治), burgar (汉堡), Exoplorer (连自己个餐厅名都串错左)睇完每一页餐牌咁多错字, 我都觉得餐厅无乜诚意, 伏味浓郁首先黎既系三文鱼, 个皮煎得好㶶下, 切开肉质一般, 有d 会比较熟有d会比较生 (鱼生的色泽), 我估自己煎都会好过佢完全唔值$128隔左5分钟, 慢煮和牛都到左块牛好多筋, 好韧, 切开血淋淋, 而唔系慢煮粉红色的色泽! 完全唔值$188 价钱...仲有炒杂菜好油, 得d 萝卜, 菇, 瓜... 总之就难食啦
入去坐低点左慢煮澳洲和牛同慢煮三文鱼
谂住慢煮, 都预左要等好耐, 不过廿分钟就有
睇完每一页餐牌咁多错字, 我都觉得餐厅无乜诚意, 伏味浓郁
完全唔值$128 隔左5分钟, 慢煮和牛都到左
完全唔值$188 价钱...