近期饮咗好多咖啡,有时会喺coffee shop食埋蛋糕,但试完All Day,觉得冇边间咖啡店的蛋糕可以同佢媲美。本身未去过康城,见佢评价正面就试下。下午茶时段,冇餐、冇任何优惠,单系食件饼同饮杯咖啡,人均消费>$85,唔亲民🙈柚子芝士蛋糕:虽然唔贵($38),但size迷你,难以置信,佢只有正常芝士蛋糕的1/3-1/2;味道系好好既,柚子的酸甜味突出、平衡又丰富,食食下仲食到柚子皮(或柚子丝?),坚好食;只不过,如果劈大啲个口,件cake可以一啖食晒Brownie:好多食评都大推;可单点件$28,亦可加埋雪糕$52;尺寸正常,$28唔贵;最大感觉系佢似美式曲奇咁chewy,一般brownie有时会焗到有少少干身,但佢里面仲好湿润;朱古力味几浓,但系似朱古力拖肥;相信brownie能够咁chewy,牛油成分应该劲高,而呢样亦对佢的可可味造成影响,变到有啲似朱古力拖肥;如果慢慢食,慢慢让佢喺口腔融化,都可以食好耐既,同埋佢都饱肚,系一个好邪恶但同时又令人好满足的甜品Dirty:$52,得半杯,只杯都几唔appropriate(呢度用即弃食具);咖啡味浓,nutty,带苦涩,个人

Dirty:$52,得半杯,只杯都几唔appropriate(呢度用即弃食具);咖啡味浓,nutty,带苦涩,个人比较喜欢

Cold brew:埋单时得番最后1杯,应该几受欢迎;用1个厚身玻璃樽装起,$55,容量少,朋友估计~150ml

以coffee shop嚟讲,呢度消费都高,虽然食品、饮品质素唔错,但份量太细喇,食完、饮完都系到喉唔到肺,如果要开怀地叹下午茶,每人都要饮品、蛋糕打孖上。环境一般,coffee shop冇明确的地域区分,啲台好细,而我哋坐果边的台仲要唔平衡,食嘢时要就住就住,希望店员可以揾张厚纸摄实只台脚啦;由于呢度系open space,食食下有小昆虫「嬲」住啲嘢食,要驱赶,而且呢度冇明显出入口,所以食嘢过程中有个行迳古怪的人「入咗」coffee shop「范围」,整体环境同卫生要打个折扣