2017-07-30 1297 浏览
一行五人订左位七点半,话九点要交枱,ok啦个半钟。之前有朋友已经警告过话上菜比较慢,所以我地一坐低未齐人就立即叫左野。个menu其实都唔系好多choice,太肚饿的关系所以叫左好多小食,同埋炒面omlette仲有大阪烧同和牛。小食好快就黎,朋友口渴想要杯热茶,waitress姐姐话,我地冇免费茶水架㖞。fine,我叫一杯热茶,盛惠十八蚊,仲要系枝装茶叮返热果只。食完d小食,就冇野食黎了。个大阪烧同炒面系喺8点45分上枱的,隔离枱迟我地一个钟先到但同时间黎炒面,好明显佢系储埋几枱先整,由得d客等。和牛仲系8点50分先到。和牛下面有块面包垫住,隔离枱食完d牛后会拎返块面包去整芝士多士,好吸引。和牛一上枱,个侍应已经要我地立即夹哂d牛走等佢拎块包去整多士,佢话因为仲有五分钟就要交枱。我地话咁你拎块包走先我地再食个牛,佢死都唔肯,坚持要我地夹走d牛,块包连只碟一齐拎走。我唔明点解要连只碟拎走啰,你咪拎第只碟黎装走块包啰,d牛我地慢慢食,都要等你块多士返黎架啦。我地话系你d野食耐,点解要催我地,佢竟然话,都冇办法,下一枱客已经到左😱哩个系咩logic😡😡你厨房慢仲要系咁催我食野!个芝士多士都未到
食完d小食,就冇野食黎了。个大阪烧同炒面系喺8点45分上枱的,隔离枱迟我地一个钟先到但同时间黎炒面,好明显佢系储埋几枱先整,由得d客等。和牛仲系8点50分先到。和牛下面有块面包垫住,隔离枱食完d牛后会拎返块面包去整芝士多士,好吸引。和牛一上枱,个侍应已经要我地立即夹哂d牛走等佢拎块包去整多士,佢话因为仲有五分钟就要交枱。我地话咁你拎块包走先我地再食个牛,佢死都唔肯,坚持要我地夹走d牛,块包连只碟一齐拎走。我唔明点解要连只碟拎走啰,你咪拎第只碟黎装走块包啰,d牛我地慢慢食,都要等你块多士返黎架啦。我地话系你d野食耐,点解要催我地,佢竟然话,都冇办法,下一枱客已经到左😱哩个系咩logic😡😡你厨房慢仲要系咁催我食野!个芝士多士都未到,就队张单叫我地俾钱。我都算,哩d地方都唔想留咁耐。埋单后一分钟,我地已经执紧野准备走,个侍应又走黎话已经够钟交枱叫我地走!哩间餐厅真系打死都唔会再黎!服务态度真系差到冇人有!

牛舌