2023-09-24
星期日去APM食嘢,见food court已经好多人,于是就上咗嚟呢间四汤八面,见menu嘅午餐都几啱食,价钱唔贵,就一于试下~用qr code自助落单,我点咗番茄麻辣汤面配慢煮叉烧(卤鸭血同豆腐),跟餐有杯免费嘅时令热饮,侍应拎咗嘢饮嚟先知应该系杯热红茶~等咗一阵就有得食,我食咗几啖就发现唔对路,我点𠮶个餐系有鸭血㗎㖞,但我摷匀成碗面都唔见有鸭血,但就有半只鸡翼🤨 我就问个侍应,我个餐唔系有鸭血㗎咩,个男侍应呢个时候先笑笑口话「鸭血卖晒,所以俾咗鸡翼你」……. 卖晒唔事先讲俾客人知售罄,就算我落咗单先知卖晒都可以讲啫,无鸭血我可以转食第二个餐啰!仲要我唔问佢就唔讲,用半只鸡翼就当代替?万一佢加咗啲我有食物敏感嘅𩠌俾我咁点算?!不过因为我已经食咗几啖,加上之后有嘢做,唔想嘥时间同佢争拗或者转餐,就照食,但真系好差嘅体验🙄