2022-08-09 522 浏览
又到星期六喇,但近几日天气好反覆无常,谂唔到去边玩好,咁啱碌电话见到呢间餐厅就去试下,好好彩地walk in 唔洗等就有位,仲要系打卡嘅窗口位,出面仲见到有人玩梗水上活动,感觉都几chill。环境真系冇得输,不过食物就冇乜特别啦。波士顿龙虾多士$238龙虾包同虾多士就听得多,但系龙虾多士就未试过,所以就叫嚟试下。个包嘅材料其实都几简单,基本上剩系得龙虾同埋椰菜花,配上淡淡的芥末酱,唔会抢咗龙虾嘅鲜味。不过$238嘅价钱就比较贵啲,都系食返龙虾包开心啲。慢煮鸡胸芝士黄姜意大利饭$208呢一个饭真系唔值得试!因为根本上就系一个多汁嘅咖喱鸡饭,真系冇嘢好补充。鸡胸系一条条嘅鸡柳咁,冇特别,如果佢个名冇加”慢煮”嘅话,我会冇咁失望。炭烧榛子鲜奶咖啡我谂佢改名做”榛子鲜奶咖啡”会好啲,完全冇炭烧味,得个甜字,正如个鸡胸饭一样,如果佢个名冇”炭烧”嘅话,我唔会反白眼。

波士顿龙虾多士$238

慢煮鸡胸芝士黄姜意大利饭$208