2024-06-23
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🌊 𝐏𝐫𝐞𝐦𝐢𝐮𝐦 𝐒𝐞𝐚𝐬𝐢𝐝𝐞 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐭𝐞𝐫𝐫𝐚𝐧𝐞𝐚𝐧 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 @ 🌟 THE HUNTER 《👽食神大妈食地中海菜》⠀.💁♀️ 图片展示美食为:Gambas Al Forno21 Day Dry-Aged 1855 USDA Prime Black Angus Striploin 300gGrilled FlounderTea LightFizzle Swizzle.👽 海滨长廊隔离有一间主打优质地中海菜嘅餐厅,今次星期五晚黎,超级旺场,气氛超好。.🦐 头盘拣咗「西班牙烤大虾」,好足料有好多只,仲要唔算细.!虾肉弹牙,用咗辣椒纯橄榄油带黎一啲辣嘅味道,再用乔斯珀烤箱烤制,有微微焦香,入口嘅时候仲可以沾埋个面包食!.🥩 主菜呢就拣咗「1855黑安格斯顶级Prime牛西冷」,以至少21日干式熟成处理,所以肉质更加软嫩,有浓郁嘅牛香味,配埋惹味嘅青椒黑椒酱汁,好JUICY!.🐟 另一份叫拣左「烤比目鱼」,佢全条鱼完整上枱,好大份。烤制完嘅鱼肉保持嫩滑,肉质细致。烤得啲鱼肉微微带少少焦香,鱼身满布香料,风味独特。.🍹
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 图片展示美食为:
Gambas Al Forno
Grilled Flounder
Tea Light
Fizzle Swizzle
Gambas Al Forno
Grilled Flounder
🍹 嘢饮拣左「Fizzle Swizzle」同「Tea Light」。前者用咗新鲜百香果、椰子、菠萝同柑橘,加埋气泡水,好清爽又开胃。后者用咗新鲜薄荷同葡萄柚汁,加埋杏仁糖浆,仲有黑茶。两杯饮落都唔会太甜,而且有啲淡淡嘅茶香味,味道层次好丰富。
Tea Light & Fizzle Swizzle
😉 呢间餐厅空间感十足,用料优质,可以自由选择坐露天位置定抑或系室内,可以食下嘢、一路饮、一路倾吓偈,好CHILL。
📍 将军澳唐贤街29号蓝塘傲地下11号舖
📲 +(852)2330-0204