2023-12-05
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.𝑭𝒓𝒐𝒎 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑩𝒂𝒓 𝒕𝒐 𝑪𝒓𝒂𝒗𝒊𝒏𝒈 𝑺𝒕𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 𝑩𝒓𝒖𝒏𝒄𝒉 @ 🌟 Porterhouse - Seafood & Steak《👽食神大妈叹BRUNCH》.💁♀️ 图片显示美食为:Seafood Spectacular Brunch HKD 598Easy Time Free-flow Beverage + HKD 108.👽 大妈超钟意去呢幢大厦揾食,平时最钟意去佢楼下间日本餐厅。不过𠮶间冇自助餐,听朋友仔讲呢间有,一齐去试下。.🍹 一开始当然要饮杯嘢先啦,所以呢就加钱呢要咗佢𠮶个「Easy Time」任饮饮品嘅套餐。可以任饮杂果宾治、所有MOCKTAIL、果汁同汽水。见佢特登打杂果宾治,所以试吓。估唔到咁好味㖞,因为唔会死甜,同埋真系有新鲜水果,有菠萝又有橙,酸甜超爽。结果狂饮咗人哋好几杯哈哈哈 😝.🦞 好啦,系时候开餐啦!佢呢度主打就系食海鲜,所以第一时间当然系去睇睇佢个海鲜柜啦!超吸引嘅龙虾、面包蟹、长脚蟹、大虾、翡翠螺!啲海鲜全部好新鲜,大大只!同埋最正嘅系会有店员夹俾你,绝对卫生,同埋啱晒大妈呢
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 图片显示美食为:
🦞 好啦,系时候开餐啦!佢呢度主打就系食海鲜,所以第一时间当然系去睇睇佢个海鲜柜啦!超吸引嘅龙虾、面包蟹、长脚蟹、大虾、翡翠螺!啲海鲜全部好新鲜,大大只!同埋最正嘅系会有店员夹俾你,绝对卫生,同埋啱晒大妈呢啲咁懒嘅人。
🦪 另外就系每一位都会送上一只鲍鱼,超惊喜超好味超嫩口!
🥗 另外最钟意食嘅就系沙律,各式各样嘅沙律,净系个颜色已经非常之吸引,里面用嘅材料全部超级新鲜,好有营养。我就最钟意食佢嘅芝士、意式海鲜、芦笋、蕃茄、三文鱼。
🧀 攞完沙律返埋位嘅时候,发现枱面有一碟非常之正嘅芝士薯条,上面嘅芝士仲要系溶咗㗎!原来系朋友仔头先去揾厨师即席煮完攞嘅!原来呢度嘅热熔芝士薯条系可以即刻叫厨师帮你整㗎,非常之邪恶!之后我又去攞多碟,见到啲芝士溶左,然后厨师刮落去薯条上面,好鬼疗愈,我哋两个食咗两兜!🤣
🍖 仲未完啊,佢嘅主角仲有最多人排队嘅烤肉!当日有烤牛肉、羊架、五花猪肉卷。我哋三盘都试晒,全部都超级新鲜,本身肉嘅质素好,尤其是个猪肉卷个皮真系脆到不得了!最衰唔够胃口大,食一件已经饱咗。
🍭 而当然食咗咁多咸嘅嘢之后,就嚟到甜品环节!我最钟意食佢嘅水果,帮助消化又好味。朋友仔呢就疯狂攞佢嘅蛋糕同雪糕。有好多款,全部都唔会过甜,尤其是个布甸真系不得了好滑溜。
🥳 朋友仔真系好介绍,呢间自助BRUNCH真系好丰富,同埋个价钱如果系预订会有85折,咁就真系好抵啦,个人认为仲抵同好味过酒店。佢分两轮,我哋食嘅系第二轮,都唔会话啲嘢食夹晒唔再补,服务好好。呢一餐真系食得好开心又满足。
📍 中环兰桂坊德己立街30-32号加州大厦7楼
☎️ +(852)2522-6366