.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🌶️ 𝗕𝗼𝗹𝗱 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗽𝗶𝗰𝘆 @ 🌟 老掌柜东北菜馆《👽食神大妈食中菜》.💁‍♀️ 图片展示美食为:Sweet & Sour Basa Fillet HKD 98Fried Lamb with Scallion HKD 96Sweet & Sour Pork Fillet HKD 88Homemade Crepe HKD 38Stir Fry Cellophane Noodles HKD 76.👽 大妈同朋友仔好鬼想食惹味嘅中菜,行商场见到呢间主打京川沪菜式嘅餐厅,餐牌都几多选择,装修又几企理,一于试下。.🐟 呢味「松鼠龙利柳」鱼肉炸得超香脆,外脆内嫩,配上一啲甜酸嘅酱汁,味道酸甜可口,真系好开胃!.🧆 仲有「葱爆羊肉」超惹味!羊肉切得薄薄嘅,炒得刚刚好,肉质鲜嫩。葱爆嘅风味好突出,葱嘅香气同羊肉嘅鲜味相互衬托,份量亦都好足!.🍖 另外叫左「糖醋里脊肉」,因为呢个部位嘅肉特别好咬又唔会太肥,外层糖醋酱汁甜甜酸酸,完美地融合咗糖同醋嘅味道。.🐜 「蚂蚁上树」粉丝炒得香口,软硬适中,微辣,食落有辣辣嘅刺激感,够惹味,唔似出边好多地方都
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 图片展示美食为:
Homemade Crepe HKD 38

Sweet & Sour Basa Fillet

Fried Lamb with Scallion

Sweet & Sour Pork Fillet

🐜 「蚂蚁上树」粉丝炒得香口,软硬适中,微辣,食落有辣辣嘅刺激感,够惹味,唔似出边好多地方都唔够辣。

Stir Fry Cellophane Noodles

🫓 作为淀粉质怪,一见到呢一款「家常饼」就即刻决定要试吓!有成八块咁多,仲要一啲都唔觉得油,充满着葱嘅香味,超正!

Homemade Crepe

😋 呢间餐厅出品份量好足,味道都比较惹味,推荐大家有机会可以试吓。

.⠀
📍 荃湾大河道100号海之恋商场2楼2006号舖