2024-01-09
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🥟 Sƚҽαɱιɳɠ Cαɳƚσɳҽʂҽ Yυɱ Cԋα Exρҽɾιҽɳƈҽ @ 🌟 张公子《👽食神大妈爱饮茶》.💁♀️ 图片展示美食为:花雕醉虾 HKD 168金网香芒鲜虾卷 HKD 48鹅肝金荀咸水角 HKD 48蟹粉小笼包 HKD 68蚝皇鲜竹卷 HKD 48XO酱炒萝卜糕 HKD 58鸳鸯腊肠卷 HKD 39.👽 朋友仔起区内放工,成日约大妈去呢间主打食正宗广东菜嘅好地方饮茶。.🦐 必须要叫嘅一定系呢款「花雕醉虾」,大虾非常大只,好粗身弹牙,花雕酒味浓郁,食极都唔厌。.🥭 呢度仲有好多用料优质嘅点心,「金网香芒鲜虾卷」外层炸得金黄酥脆,内里嘅鲜虾厚身弹牙。再加埋芒果肉,带出鲜甜果香,唔会觉得油腻。.🥕 最特别造型一定系「鹅肝金荀咸水角」,将咸水角整到好似一只肥大嘅甘笋咁样。外皮好脆,内里有鹅肝同肉粒,带出丰富嘅口感同层次感。.🦀 呢个时节就当然要食时令嘅「蟹粉小笼包」,丰富嘅蟹粉馅料一啖落去爆汤汁,浓郁嘅蟹味充满口腔。.🌯 仲有经典嘅「蚝皇鲜竹卷」,竹卷煮得刚刚好,腐皮有质感,爽脆多汁。.「XO酱炒萝卜糕」好香好惹味!.「
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
蟹粉小笼包 HKD 68
蚝皇鲜竹卷 HKD 48
XO酱炒萝卜糕 HKD 58
鸳鸯腊肠卷 HKD 39
「XO酱炒萝卜糕」好香好惹味!
「鸳鸯腊肠卷」包身好味,腊肠油香满满。
⭐️ 呢间粤菜餐厅夜晚好味都不在话下,连晏昼饮茶都好味,同埋环境舒服唔会太嘈,有机会记得试下。
.⠀
📍 观塘骏业街58号3楼