‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🔥 G̾r̾i̾l̾l̾e̾d̾ ̾F̾i̾s̾h̾ ̾M̾a̾e̾s̾t̾r̾o̾ @ 🌟 我要烤鱼《👽食神大妈食烤鱼》.💁‍♀️ 图片展示美食为:蒜香金汤烤鱼 HKD 308优惠四配菜系列 HKD 38 (薯仔、莲藕、豆腐、豆芽)手切鲜封门牛柳 HKD 88手切羊肉片 HKD 58老友鬼鬼 HKD 32皇帝菜 HKD 22功夫莴笋片 HKD 28香烧麻辣茄子 HKD 38焦糖菠萝 HKD 20桂花蜜四川冰粉 HKD 16.👽 大妈同朋友仔下午时段嚟咗呢一间烤鱼专门店,一踏入门口就觉得餐厅透光度一流,装设好舒服,令人好放松同舒适。餐牌唔单止有多款烤鱼,仲有好多火锅配料、串串同甜品拣,好丰富!.🐟 首先,我哋试咗佢哋嘅招牌「蒜香金汤烤鱼」,鱼鱼可以拣鲈鱼或者清江鱼,我地就拣左鲈鱼,因为啖啖肉鱼肉,鱼香浓郁!一上台,的确非常香口,鱼肉鲜嫩多汁?入口即化。加上超香浓惹味嘅蒜香汤底,味道好丰富,好暖胃,令人好满足!.🥔 最正系可以用优惠价加一份「四配菜系列」,有齐薯仔、莲藕、豆腐同豆芽。薯仔香脆,莲藕爽口,豆腐滑溜,豆芽清脆!仲超级实惠,每样菜式都非常适合索呢个汤底。.🥩 另外就当
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 图片展示美食为:
蒜香金汤烤鱼 HKD 308
优惠四配菜系列 HKD 38 (薯仔、莲藕、豆腐、豆芽)
手切鲜封门牛柳 HKD 88
香烧麻辣茄子 HKD 38
焦糖菠萝 HKD 20
桂花蜜四川冰粉 HKD 16

蒜香金汤烤鱼

🥩 另外就当然要配火锅料啦,叫左「手切鲜封门牛柳」。呢个价钱,超级大盘,肉质仲要鲜嫩,切得有厚度,非常有质素!

手切鲜封门牛柳

🍖 我地亦点咗「手切羊肉片」,羊肉片又系切得有厚度嘅,入口即化,肉质鲜嫩,肉味浓郁,性价比超级高!

手切羊肉片

🥠 除咗肉肉,我哋仲试咗唔少其他配料。「老友鬼鬼」系必点!就咁食又得,索汤食亦得!香脆到不得了,外脆内嫩,配合呢个咁正嘅汤,一定要叫!

老友鬼鬼

🥬 另外当然要叫索汤精选「皇帝菜 」同「功夫莴笋片」啦!超索汤,仲好新鲜、好脆嫩可口。

功夫莴笋片

🍆 其实本身已经觉得够,但见到「香烧麻辣茄子」实在抵受唔住诱惑!茄子烧得超香软,麻辣味道刺激味蕾。比一只手掌仲大嘅茄子,超级惹味!

香烧麻辣茄子

🍍 食完咁多惹味美食当然要清一清味蕾,「焦糖菠萝 」必点是常识吧。菠萝经过烧烤后,带有焦糖香甜味,超正!

焦糖菠萝

🍧 最后再叫多个「桂花蜜四川冰粉」,清凉解暑,充满桂花蜜香,超多山楂、提子干、花生,画上一个完美嘅句号。

桂花蜜四川冰粉

😍 呢间餐厅嘅烤鱼同串串真系好正,风味独特,食材优质,环境舒适,服务态度好,食得舒适又惹味,呢间绝对系不二之选呀!

.⠀
📍 铜锣湾耀华街3号百乐中心8楼