2023-04-19
餐厅装潢带点工业风,一入去就见到大大个啤酒柜,五颜六色好抢镜。食物方面,餐厅有多款扒餐,另外小食亦唔少选择,而最特别莫过于啤酒款式来自世界各地,数量有几十款,好难拣呀。😆美国安格斯牛板腱扒 $138餐厅预设牛扒熟度为medium,牛扒size几大块,面头嘅碳烧格纹令卖相加分,闻落有阵阵焦香,肉质偏扎实带少少筋,切开颜色仲好粉嫩,而且肉味非常浓。牛扒餐包埋沙律菜同薯条,粗身薯条上面仲撒咗啲辣粉,送啤酒一流!猪仔骨并鸡锤 $188见到黑板上有个Chef Special所以点嚟试下,猪仔骨啖啖肉,肉质软腍又juicy,面头嘅烧烤酱甜甜地好味呀,而鸡锤一共有4只,调味刚好几惹味,呢个系食肉兽之选!另外点咗两枝啤酒,由香港制造嘅手工啤「Little Bastard」,啤酒花嘅苦味几出,另一款台湾蜂蜜啤酒「Taipei Honey」,用龙眼蜜一齐酿造,入口几甜,好啱我呀!整体餐厅食物质素唔错,而且啤酒选择好多,有啲仲系出面比较少见,作为酒鬼表示好高兴。😆
美国安格斯牛板腱扒 $138
猪仔骨并鸡锤 $188