6天前
最近见裕美介绍呢间螺蛳粉,又系公司附近,同朋友过黎试一试!平时见到人地食螺蛳粉超大阵味,超难闻,但见啲人话现场食系冇果阵味架!咁呢间入到铺头,又真系唔觉同其他人一样有果阵酸宿味㖞!我哋叫咗三样嘢:招牌锅烧螺丝粉、干捞牛肉桂林米粉同埋香脆小酥肉。首先讲吓个招牌锅烧螺丝粉,一上枱就闻到好香嘅酸辣味,个汤底好浓郁,酸辣得嚟又唔会太呛喉。螺丝粉嘅口感好特别,烟烟韧韧,咬落去好有弹性,同平时食开嘅米粉完全唔同。配料都好足,有酸笋、花生、腐竹、木耳等等,每样都吸晒汤汁嘅精华,好入味!评分:👍🏻👍🏻👍🏻/5跟住系干捞牛肉桂林米粉,呢个相对冇咁重口味,但都好好食。牛肉好嫩滑,腌得入味,米粉好滑溜,捞埋啲酱汁一齐食,味道啱啱好,唔会太咸。如果钟意食干身啲嘅粉面,呢个系唔错嘅选择。评分:👍🏻👍🏻👍🏻/5最后系香脆小酥肉,呢个真系惊喜!外皮炸得好脆,入面嘅肉好嫩,咬落去仲有肉汁,完全唔会干!评分:👍🏻👍🏻👍🏻/5整体嚟讲,比起我之前谂既螺丝粉冇咁差,果啲笋冇咁臭;环境一般啦,唔算系座得好好。如果你钟意试新嘢,或者想食啲特别嘅粉面,呢间「好螺记」都可以一试!整体味道指数:😋😋😋/5性价比:💰💰💰/5环境:❤️❤️
咁呢间入到铺头,又真系唔觉同其他人一样有果阵酸宿味㖞!
整体味道指数:😋😋😋/5
性价比:💰💰💰/5