2023-04-05
是晚系Happy Tuesday, 因为隔日系公众假期嘛🥳我哋过咗嚟长沙湾附近揾食,谂嚟谂去唔知食咩好嘅时候,决定翻兜苏山鸡饭😋记得上次嚟食咗嫩滑海南鸡,今次想食啲新嘢,一于就肉骨茶啦!而家转咗手机落单好方便,揿吓揿吓就落好单,等咗冇几耐,美味佳肴火速送到面前!肉骨茶有加钱优惠配其他食品,我哋就加咗个麻辣玻璃鱿鱼通菜。通菜够嫩冇渣,好快食晒。肉骨茶好重胡椒香味,一字排煲到已离肉,好够腍,每人都有两大旧㖞!另一份主菜就系点咗豪华版嘅叻沙,汤底有椰香,配料方面有半只大龙虾同啖啖肉龙虾钳,弹牙又鲜甜,而且仲有鱼蛋、鱼片及鸡蛋等。另外,我哋再加钱配咗半打沙嗲串烧,系牛同鸡,蘸啲香茅花生酱,好美味,记住趁热食呀!最后奉上两杯餐饮,唔记得影添😅一杯系热蜂蜜桔仔水,另一杯系热柠檬薏米水,作为呢餐丰富晚餐嘅总结!
记得上次嚟食咗嫩滑海南鸡,今次想食啲新嘢,一于就肉骨茶啦!