2022-03-22
同心泰国餐厅呢排我成日都系九龙塘,哈哈因为我要去学车呀。😆😆😆😆😆咁顺路就去左九龙城食嘢,去九龙城得我都会想食泰国菜,咁就拣咗呢间餐厅。一直都知好出名,不过就第一次去,由于得返一个钟头时间食,因为六点后冇堂食既关系就简单嗌咗几个𩠌菜。一如既往嘅传统泰国餐厅,装修睇得出有历史嘅痕迹,里面放了已故泰王照片同埋一啲佛像,至于餐牌内容和相片做得好好,非常清晰,而且菜式嘅选择非常多。新登场泰国船河$50里面有猪皮,猪肉片,猪肉丸,河粉汤底好浓郁,好好味,味道刚刚好仲有拎一连串嘅配料有辣椒粉,花生碎,砂糖唔够可以自己加。我就觉得啱啱好啦,而且特别一赞嘅就系佢嘅河粉keep到弹牙烟韧既口感。泰式生虾$98 虾鲜甜,蒜头厚度大小好一置,摆盘精美。泰式鸡肉猪肉串烧鸡肉时间控制得啱啱好,少少Juice!而猪肉串烧觉得一般。⭐️推介泰国船河,我食完第二日都有挂住佢啊☺️食物质素:⭐️⭐️⭐️⭐️4服务态度:⭐️⭐️⭐️💫3.5餐厅环境:⭐️⭐️⭐️💫3.5打卡位:⭐️⭐️⭐️3#foodstagram #hkblogger #hkfoodie #hkfood#followforfood #lovefood #hkig #hkinstag
呢排我成日都系九龙塘,哈哈因为我要去学车呀。😆😆😆😆😆
新登场泰国船河$50
里面有猪皮,猪肉片,猪肉丸,河粉
泰式生虾$98
虾鲜甜,蒜头厚度大小好一置,摆盘精美。
泰式鸡肉猪肉串烧
鸡肉时间控制得啱啱好,少少Juice!
而猪肉串烧觉得一般。
⭐️推介泰国船河,我食完第二日都有挂住佢啊☺️
食物质素:⭐️⭐️⭐️⭐️4
服务态度:⭐️⭐️⭐️💫3.5
餐厅环境:⭐️⭐️⭐️💫3.5
打卡位:⭐️⭐️⭐️3
#followforfood #lovefood #hkig #hkinstagram
#hkfoodreview #hkfoodguide #beautyblogger
#foodblogger #lunch #chinesefood #localfood #hkfood
#Kowlooncity #foodie #blogger
#hongkongstyle #hongkongrestaurant
#香港美食#香港好去处 #餐厅推介 #香港美食地图 #美
食地图#食鑫香港#相机食先#九龙城
同心泰国菜馆 (九龙城)
📍九龙城打鼓岭道11-13号地下