同几位朋友订左枱打算试下呢间新开嘅餐厅,食个开年饭门口望入去已经好有格调,成间餐厅装修都有特别设计过沿路入到去中间大厅已经立刻比个吊灯摆设吸引左,忍唔住即刻打卡讲番菜式,想提当中特别出色令几位朋友都想再战既几款:镇江肴肉真真正正做到水晶肴肉嘅效果猪皮、蹄肉,上汤胶原的比例好好,入口层次十足,香、软、滑、咸、鲜、嫩香葱油爆虾可以直接原只食,唔洗吐壳,香脆好味,配酒一流,唔少心又饮多两杯荠菜烩桂花鱼鱼食落相当新鲜,应该系落单先上水㓥,桂花鱼片嫩滑无骨,岩哂我呢种唔识吐骨嘅麻烦人,荠菜嘅香味更加带起鱼的鲜味虾籽大乌参大乌参的烹制过程非常繁复,时间长,唔系度度都有机会食到,呢味虾籽大乌参入口濡糯有咬感,虾籽鲜甜,肉汁浓味香醇,开洋葱油拌面唔好睇少呢个拌面,对于中意食面嘅我黎讲简直系呢餐中既高潮位,面有韧劲又爽滑弹牙,开洋鲜美,葱油喷香,食到停唔到口另外唔记得左影低饮左咩野酒,但店内帮忙介绍酒的店员相当专业,好似品酒师一样,而且提供的选择和食物十分相配,一间餐厅有留意呢个细节位要大大加分10/10 一定会再番黎食过
同几位朋友订左枱打算试下呢间新开嘅餐厅,食个开年饭
门口望入去已经好有格调,成间餐厅装修都有特别设计过

讲番菜式,想提当中特别出色令几位朋友都想再战既几款:

真真正正做到水晶肴肉嘅效果

开洋葱油拌面

开洋葱油拌面

10/10 一定会再番黎食过
题外话/补充资料: 想大赞一下店内的工作人员全部都非常亲切友善,十分乐于分享有关菜式的知识,甚至比自称识食嘅友人更加专业。
庆祝纪念
团年饭