2016-11-15
大雄成日都话好想试,今日终于有机会试吓,不过唔系同佢嚟😂豚骨拉面 ($105)奶白色嘅汤底看似好腻,但其实唔算好油,反而味道清甜,可能预咗客人会加其他配料,所以本身个汤底都唔会好咸,而且喺店入面已经贴咗大大只字写住不加味精,可以放心咁饮多几啖;加咗大量生蒜、七味粉及少量拉面汁之后,成个汤底嘅鲜味即刻大大提升,哈哈立即开动!拉面系比较幼身有嚼劲,我要求要硬面,但对我嚟讲都系太淋了;叉烧偏瘦,所以唔会有超级嫩滑嘅口感,但好有猪肉嘅鲜味😋 加咗$10要溏心蛋,哇超滑溜,蛋黄仲要系半透明㗎,正呀!小龙虾蟹子沙律谂住冇乜惊喜,都系沙律一个,点知咁有惊喜!配5块新鲜到索索声嘅紫菜,啖啖小龙虾肉及蟹子,肉质弹牙口感清新,夹住紫菜食好好味,话咁快就食完!饺子煎得唔算好油腻,皮薄馅靓有肉汁,点少少豉油食已经好好味可惜今日无樱花虾拉面... 当外面嘅拉面一碗都已经百几蚊嘅时候,其实呢个set又真系几抵食
小龙虾蟹子沙律
煎得唔算好油腻,皮薄馅靓有肉汁,点少少豉油食已经好好味