2022-09-03
午市套餐$78免收茶芥及加一套餐包咗👉特色小菜任选三款+主食+炖汤特色小食总共有五款我地全部试哂👇🥢虾苗头水紫菜: 几粒虾苗响紫菜里面, 紫菜少少酸, 味道还可以🥢卤水豆腐: 质地死死实实, 口感麻麻地, 味道亦一般🥢家乡炆笋干: 笋干爽口无渣, 酱汁味道一般🥢阿溜土笋冻: 我哋嗌呢个嘅时候都唔知系咩嚟嘅😅🤪不过阿姐好好咁提醒我哋呢啲系 “🐛沙虫果冻🐛”, 沙虫本身冇咩味, 质地似橡筋, 唔算好食, 反而个果冻几好食, 酸酸地带点微辣几清新🥢冰镇苦瓜: 切得唔够薄身, 食落有啲硬主食有五款选择, 我哋叫咗两款👇🥢福建红菇海鲜卤面: 面入面有好多𩠌, 包括有虾, 蛏子仔, 花甲, 腩肉, 红菇及黄芽白; 蛏子仔小小弹牙, 但无咩鲜味, 其他𩠌都正正常常, 唯独是红菇非常难食, 又鞋又硬又有砂, 面质淋身, 汤底浓稠, 不过唔会好咸🥢兴化炒米粉米粉非常多𩠌, 有虾, 蛏子仔, 花甲, 黄芽白, 花生, 蛋碎及炸紫菜, 米粉属幼身那种, 味道适中, 不过米粉食落比较干身炖汤(星期二, 每日一款唔同嘅炖汤)🥄冬瓜薏米干贝排骨炖汤好足料, 啖汤好鲜甜🍵每枱一壶菊花茶, 都几清香喜欢食辣嘅朋友记得
套餐包咗👉特色小菜任选三款+主食+炖汤
特色小食总共有五款我地全部试哂👇
🥢卤水豆腐: 质地死死实实, 口感麻麻地, 味道亦一般
🥢家乡炆笋干: 笋干爽口无渣, 酱汁味道一般
🥢冰镇苦瓜: 切得唔够薄身, 食落有啲硬
主食有五款选择, 我哋叫咗两款👇
🥢兴化炒米粉
炖汤(星期二, 每日一款唔同嘅炖汤)
🥄冬瓜薏米干贝排骨炖汤
好足料, 啖汤好鲜甜
🍵每枱一壶菊花茶, 都几清香
喜欢食辣嘅朋友记得记得问侍应攞碟辣椒酱🌶️, 酸酸辣辣好醒胃😋
最后提提大家, 特色小菜”阿溜土笋冻系 ”🐛沙虫果冻🐛” 唔食虫嘅朋友要留意喇🤠
鱼坚总评
性价比 3.5👍
(以5👍为满分)