2023-07-23 418 浏览
好耐都冇饮茶。。细个觉得唔知点解大人咁钟意去茶楼饮茶。。好似好浪费时间。。到自己大个做左妈咪之后。。发觉可以慢慢咁叹番餐系一种享受。。。。所以我都带番自己既小朋友一齐去饮番个茶。。当然。。我都会简番d环境好d坐得舒适d,唔会咁多老人家果d传统酒楼啦。。因为行程系去科学馆。。所以我简左尖东呢间 满小馆入到去环境都宽敞。。我地1大2小坐左张圆枱。。星期日都有番咁上下客人。。但都唔觉得好嘈吵。我地先点左个前菜 串串茄。呢d天气食粒落口真系好fresh好透心凉。。食落口仲有好重既荔枝味👍👍👍跟住就黎d蒸点啦。带子饺比传统既虾饺多左带子同露荀口感都唔错。。。但个皮可以薄小小跟住传统既烧卖。。好有以前的味道☺️☺️香煎萝卜糕。。冇乜特别XO带子肠粉。呢个系最赞。黎到d味已经好浓好香。跟住仲听到石锅既ji ji声。。香气扑鼻要快手用匙羹搅一搅。。如果唔系会痴晒底。好在黎到时有搅搅。。我地食到最后有少少焦。但唔系㶶既。。。好香口。。为一可以再好d系可以再辣d小朋友点都要食个甜品。呢个杨枝金露冻好足料果肉。。黎到仲有干冰出烟好仙气。。味道酸酸甜甜。。好醒胃。再加上我地叫左白桃乌龙。。味道唔会好似普洱太浓。。
因为行程系去科学馆。。所以我简左尖东呢间 满小馆

跟住就黎d蒸点啦。带子饺
比传统既虾饺多左带子同露荀
口感都唔错。。。但个皮可以薄小小

跟住传统既烧卖。。好有以前的味道☺️☺️

香煎萝卜糕。。冇乜特别

再加上我地叫左白桃乌龙。。味道唔会好似普洱太浓。。小朋友都可以饮。
呢间中菜厅有传统点心同新式款式。。大人小朋友都有岩食既野。。可以慢慢叹番杯茶