2024-04-05 28 浏览
因为继续放假,持守承诺,继续留港消费,振兴经济! (虽然,我应该都唔系好做到啲乜嘢,但系多帮衬楼上铺,就可能会令到啲楼上舖持续营业多一阵)今日要出一出铜锣湾搞啲银行嘢,所以揾左间未食过嘅日本嘢试吓,上到到去第一下俾个开扬景震摄住。服务员问我哋想坐紧窗边定系铁板位,我哋犹豫咗一阵,拣咗个铁板位。因为都可以望到铜锣湾海旁及维园景(放弃咗望大球场𠮶边)。我见佢有几个lunch set,所以拣咗个性价比望落比较高嘅($450左右有九道菜。我见一件寿司都成$100左右,所以最后放弃咗散叫,叫咗个lunch set)个人觉得食物还可以,与价钱成正比。但最重要嘅系食个「景」,拍得住去回转餐厅食饭个景。虽然平日下午维园冇乜人,好似冷清咗啲,但系可以是一个好唔错嘅Me Time。可能,下一次嚟望住景,饮杯酒,都应该唔错。