之前朋友带我食铁板烧,今次到我带佢食,傻人以为我叫一个餐就算,我点会咁对朋友呢,铁板烧食到舔舔脷,捧着大肚皮满足地走坐低咗店员就装咗啲茶俾我哋,佢并唔系普通嘅水,而系花旗参茶,而且仲不是帮我哋添,服务唔错分别叫左18层海胆杯omakase 同火焰海胆甲罗烧 $1388/$88818层海胆杯omakase ·小砵:海胆蟹肉豆腐配青汁海胆同蟹肉份量真系唔少,紫海胆同蟹肉都好甜·沙律:沙角/杂菜沙律沙角爽口之如有柚子味,几清新杂菜沙律特别之处系小辣,师傅话系自己沟出嚟嘅地狱汁招牌菜:18层海胆杯入面除咗4层紫海胆,仲有烧白饭鱼脆片,黑鱼子,帆立贝,明太子沙律,牡丹虾,海胆鱿鱼,矶煮鲍鱼,北欧花胶,蓝鲸吞拿鱼拖罗蓉,北海道粒贝,三文鱼子,北海道松叶蟹肉,鲜海带碎有个傻人真系谂住揾晒咁多样嘢出嚟,一杯嘢咁多配料真系好满足,最紧要海胆真系好甜👍火焰海胆甲罗烧佢嚟到嘅时候等我准备好相机,就开始用火机烧张纸,烧晒之后你就会见到重头戏蟹盖,满到泻既蟹肉蟹膏三文鱼子海胆,已经忍唔住即刻捞埋一齐食,劲过分嘅系佢真系好足料同坚好食😋海鲜:活龙虾  +$150升级原只龙虾🦞望住佢系个铁板生猛到郁,龙虾分咗两味,

18层海胆杯omakase
·小砵:海胆蟹肉豆腐配青汁
海胆同蟹肉份量真系唔少,紫海胆同蟹肉都好甜

·沙律:沙角/杂菜沙律
沙角爽口之如有柚子味,几清新
杂菜沙律特别之处系小辣,师傅话系自己沟出嚟嘅地狱汁

招牌菜:18层海胆杯

火焰海胆甲罗烧

海鲜:
活龙虾  +$150升级原只龙虾🦞
望住佢系个铁板生猛到郁,龙虾分咗两味,其中一边就系用龙虾嘅膏炒出黎既虾膏龙虾❤️‍🔥
另一边就系用芝士同埋秘制海胆酱烧成嘅焗龙虾
我比较钟意食虾膏炒出黎嘅,但系其实芝士龙虾都好好食,因为有超级足料嘅芝士

鲍鱼
鲍鱼切咗薄片,食落去都几爽口,个人比较钟意点去旁边嘅汁,而朋友就比较钟意食去原汁原味,所以就咁食同点汁都好好食😋

鳗鱼
本身都钟意食鳗鱼但系呢个更加令我喜出望外,外皮好脆之如底部嘅鱼好滑,仲有满满嘅鳗鱼汁令我以后食鳗鱼又更加挑剔了

赖尿虾转象拔蚌
师傅做咗二食
蚌炒完好爽口好鲜味兼且爽口
象胆相对于实身,但味道更加香口
两样都咁钟意食😋😋
师傅你俾嘅份量会唔会太多 对我地太好了

肉类:岩手县A5威士忌厚烧
师傅讲解呢款A5和牛系饮威士忌大,令到牛嘅油脂更加浓郁
食落去好似喺个口度爆浆咁,嫩口又好好食

铁板肉类
师傅见我哋两个女仔惊我哋食唔到太多肉,就转咗鹅肝俾我哋
一嚟到嘅时候朋友表示黑色一粒粒好似珍珠,但其实佢系腌制咗嘅梨上面似黑加仑子味嘅爆珠
就咁食鹅肝好食,将呢三样加埋一齐食超好食

食事:
兰王蛋黑松露炒饭

烧野菜
当你以为佢系好普通嘅杂菜点知真系会有惊喜,分别有南瓜,烧茄子同埋甜薯夹咗棉花糖,诚意满分💯

吸物:
特色纸包花胶蚬汤
开头见佢用个袋就咁放喺铁板上面即刻有人问唔会溶嘅咩,师傅话呢个系特制袋,所以用铁板煮滚咗就上碟拎俾我哋饮
入面真系好足料,而且个汤好好饮,好饱都坚持饮晒成碗的我

甜品🍮
饮紧汤师傅就问我哋仲食唔食得落甜品,话晒甜品系女人第二个胃,然后就见佢开始喺度整紧面包一见到我就知佢系整焦糖多士,我已经忍唔住同朋友讲就算我再饱我都要食,到底我有几钟意食面包
真系超级好食嘅焦糖多士,多多我都食得落

食完之后问我哋仲食唔食甜品,师傅真系太好了
又为我哋准备咗蛋糕同埋绿茶蕨饼

全晚睇住师傅好难受咁样整铁板菜式俾我哋食就好似睇紧表演,仲要所有嘢食都好好食,成晚真系超值