2021-07-19 269 浏览
周末同屋企人行完街,就谂住喺 LCX附近拣间餐厅,坐得舒服嘅早早哋食个晚,见呢间酸菜鱼门面唔错就嚟咗食。环境方面|位置多,布置以中式为主,好彩嘅话有海景睇,不过我就唔系坐海景位,几多卡位坐,Setting唔太迫,啲餐具好似几精致几靓咁食物方面,同屋企人二人叫咗个辣辣招牌晚餐,我哋都系两个人食。有两款前菜、四款招牌菜同一款甜品,如果可以包埋饮品就感觉再抵啲前菜有口水鸡同酸辣红哲花,我就特别钟意酸辣红哲花,超级爽口同开胃,如果俾多碟都可以清得晒,口水鸡都唔错,鸡肉嫩滑入味食完前菜,隔咗阵就嚟咗酸菜鱼,都几大盆,酸菜鱼份量都唔少,而且特别多酸菜同芽菜配,仲好似有我最爱嘅莴荀,算几丰富听店员讲呢度酸菜鱼比较特别嘅系加咗迷迭香,我又真系揾到﹗之后就有3款酸菜,特别惹味嘅川辣小菜我会话系干锅福建椰菜花,好想拎嚟送饭另外自家酸菜炒肉末薄饼都几特别。最后系酒酿桂花汤圆,酒酿桂花嘅糖水底比较稠,唔同平时食嘅上海传统嘅桂花酿,汤圆味道不错

环境方面|
位置多,布置以中式为主,好彩嘅话有海景睇

酸辣红哲花
招牌祥仔酸菜鱼
听店员讲呢度酸菜鱼比较特别嘅系加咗迷迭香,我又真系揾到﹗
招牌祥仔酸菜鱼
另外自家酸菜炒肉末薄饼都几特别。
干锅福建椰菜花
自家酸菜炒肉末薄饼