2024-12-30 0 浏览
《蟹膏蕃茄汤檬》 呢个汤檬基本上系大鼠每次嚟到餐厅都必点嘅菜色😍配菜有蕃茄 扎肉 猪红 香菜 芽菜 生菜 同埋主角蟹膏饼🦀先讲佢嘅汤底 有好浓郁嘅蕃茄同埋蟹膏味 非常入味 饮晒都无问题!而蟹膏饼就更加之出色 因为佢嘅质地类近海绵状 咬落去好软熟 而且索晒浓郁嘅蟹膏味 系成碗汤檬嘅亮点如果觉得唔够食 仲可以追加多份蟹膏饼添㗎.《烤猪肉法包》大鼠以前其实系食开越式法包 但系因为自己本身唔太喜欢食札肉 所以就试吓叫一个新嘅口味 点知又有惊喜㖞!餐厅好贴心 法包可以选择原条上 开2/3/4 而大鼠为咗方便食用 就拣咗开4 (以前试过开2 但系觉得体积稍大 会食得论尽)烘暖咗嘅法包口感松脆 配有烤猪肉 腌萝卜 青瓜丝 同芫荽等等 风味十足因为佢哋烤猪肉比较Juicy 所以个人认为比起越式法包嘅扎肉更胜一筹.《总结》呢间餐厅起初在深水埗兴起 直至近期搬咗去油麻地大舖 大鼠都一直默默支持~ 以前真系要排好长龙先可以食到 虽然依家都要排队 但系已经减少咗好多时间大鼠觉得佢哋越做越出色 而且都keep得住啲食物水准 好推介大家嚟食
《蟹膏蕃茄汤檬》
呢个汤檬基本上系大鼠每次嚟到餐厅都必点嘅菜色😍