2022-05-02
🧚🏻♀️今日去食好特别嘅印尼菜,惊喜满满🤤🤤 初时以为印尼菜会好重香料味,但估唔到印尼菜嘅香料恰到好处,又开胃又好食,真系想饱到上心口都仲继续想食🥹 Encore list!! 🐟杂菜烧鱼饭呢个烧鱼外脆内juicy, 鱼肉嫩滑又唔会腥, 烧到刚刚好脆卜卜,必试❤️🔥 老板娘话呢条黑鲗鱼用咗18种香料味腌制,唔会太重味但又刚好盖咗鱼嘅腥味,净系只有鲜味😋😋吃货嘉嘉同爱吃鱼嘅男朋友一致比100分!佢嘅班兰饭亦好香,爱吃班兰蛋糕嘅朋友记得要加钱转班兰饭!🍛印尼四大天王饭呢个饭集合咗巴东牛肉、海南鸡、沙嗲杂菜同沙甸鱼🐔🐮🐠 巴东牛肉用上牛筋腩,香茅味好重好开胃,超级好食! 杂菜系吃货嘉嘉意想不到好食,不停食,甜甜地又好开胃!鸡就似一般海南鸡,沙甸鱼就好送饭。仲有!一定要转椰浆饭,好食到爆炸! 🤤🥹🥹 佢个饭唔系芒果椰汁糯米饭嘅感觉,而系好似好香唔识形容嘅饭⋯唔钟意食饭嘅吃货嘉嘉一啖接一啖⋯求求大家要试下! 入面仲有小鱼干同蒜头🐮沙嗲牛肉串一定要点佢个沙嗲汁食!好好食嘅沙嗲🤤🤤🤤牛肉带小小肥,牛香味更加出💚珍多冰上面椰奶下面系椰糖,喜欢椰糖嘅朋友仔先好叫,味道偏甜另一杯班兰沙冰就岩哂啲喜欢微甜嘅
🐟杂菜烧鱼饭
🍛印尼四大天王饭
🐮沙嗲牛肉串
💚珍多冰
上面椰奶下面系椰糖,喜欢椰糖嘅朋友仔先好叫,味道偏甜
另一杯班兰沙冰就岩哂啲喜欢微甜嘅朋友,好重斑斓味,成杯沙冰都好滑🤭
佢餐牌啲选择多到⋯我有选择困难症🫠
但鱼真系必叫!🧚🏻♀️