2020-01-18 961 浏览
每次做冬屋企食饭都想上嚟食打冷, 因为知道餐厅一定好多人,所以已经专登拣星期四同早啲去…结果7点未到已经坐满左……好彩咁岩有张卡位埋单,等左阵就入得必食: 盐焗元朗黄油乌头肉质结实新鲜,有鱼味,唔爱食鱼嘅人都会钟意食!香菇滑鸡煲仔饭加腊肠 煲仔饭好大个而且好香! 个人激赞佢啲腊肠,真系好好食,口感同味道都好好,又唔太肥潮州卤水拼盘, 用料充足,墨鱼非常爽口!仲有红肠、鹅肠、鸭肠、豆卜、卤水鹅等等…海鲜窝, 钟意食鱼嘅朋友啱晒,仲有好多海鲜,虾、蚬、花蛤、墨鱼等,汤底非常好清!一滴油都冇又好鲜甜! 我地四个人饮晒成兜汤一滴都冇话梅骨,系之前食过今次再食,开胃可口,令人食唔停口新忠记碟头非常之大,适合一家人或者一大班人一齐去食! 值得一赞嘅系侍应都非常头醒尾做事快手!

必食: 盐焗元朗黄油乌头
肉质结实新鲜,有鱼味,唔爱食鱼嘅人都会钟意食!

香菇滑鸡煲仔饭加腊肠

话梅骨,系之前食过今次再食,开胃可口,令人食唔停口