2024-05-21
香港人都钟意食有镬气既美食 要揾间色、香、味俱全既餐厅都唔易啊上星期去左九龙城食明星饭堂「粗菜馆」 入到去见到两面镜墙布满晒来自世界各地嘅名人签名🤩真系好有名气我地叫左几道出名菜式 全部都好好味🥹❤️🔥老火例汤😋岩哂钟意饮汤既我地(每日限量20煲)真系手快有手慢无 超甜既西洋菜汤🥰好足料好丰富好好味🤤招牌炒鱼腩(每日限量20份)超好食既鱼腩片 份量好足够 个皮煎得脆卜卜 系我食过最好食既中菜款式🐟招牌炒猪杂 听老板讲一碟猪杂包含哂大、中、小猪🐷既唔同部位 食落好新鲜 好爽口 无overcook😋刚刚好👍🏻姜葱炒蚬鸡🐓鸡肉好嫩滑!岩岩出镬热辣辣 重有啲蚬肉配搭 好入味😋蔡澜咸鱼炒时菜🥬好有镬气既炒菜🥰配上油麦菜 味道一流 食左甘多肉类 叫番碟菜就perfect😚不得不提老板好nice 同我地介绍唔同菜式既煮法 又时不时问下客人啲菜式味道点 好贴心(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🩷一定会再encore
要揾间色、香、味俱全既餐厅都唔易啊
上星期去左九龙城食明星饭堂「粗菜馆」
我地叫左几道出名菜式 全部都好好味🥹❤️🔥
姜葱炒蚬鸡🐓鸡肉好嫩滑!岩岩出镬热辣辣